Gradovi

Skupština Bileće: Odbornici se svađaju, opština bez budžeta

Skupština Bileće: Odbornici se svađaju, opština bez budžeta
Skupština Bileće: Odbornici se svađaju, opština bez budžeta

BILEĆA - Buka, galama i uvrede obilježile su sjednicu Skupštine opštine Bileća koja je održana u petak, a ta lokalna zajednica još nije dobila budžet za ovu godinu.

Odbornici pozicije opozicionare okupljene oko SNSD-a nazivali su i "crvenom bandom", a umjesto da zasjedanje bude konstruktivno raspravljalo se o tome i ko je kada počeo slaviti krsnu slavu.

Ni u prvih pet tačaka nije prihvaćen Prijedlog za izvršenje budžeta u prvom polugodištu prošle godine, što je, kako se moglo čuti, trebalo da bude urađeno još u septembru. Takođe, ni pre-dloženi budžet od 7.531.300 maraka nije imao nijedan glas "za", jer su svi odbornici bili ili "protiv" ili "uzdržani".

Odbornici su informisani i o tome da će opozicija u ponedjeljak podnijeti na protokol Skupštine opštine Bileća njihovu inicijativu za pokretanje postupka o opozivu načelnika Miljana Aleksića (SNSD).

"Lično bih bio najsrećniji da izglasaju opoziv i da se jednom ovo završi, ali sam svjestan da je 4.500 ljudi glasalo za mene, što se u istoriji Bileće nije desilo, i samo zbog njih nemam pravo da odustanem od ove funkcije", rekao je kratko načelnik Aleksić.

Kaže da je svjestan činjenice da u Skupštini participira 11 stranaka na 19 odborničkih mjesta, gdje se gledaju lični interesi, a "to ne može izaći na dobro".

"Ako se nešto ne riješi, ako se ne dogovorimo, ne može se ništa ni uraditi niti se dogovoriti. Niko ne misli na grad i na ljude, pa prozivaju i mene, za kojeg Bilećani znaju da sam čitav ži-vot radio i pomagao onima kojima je pomoć bila potrebna", rekao je Aleksić.

Odbornik Slavko Dangubić iz DNS-a ostaje pri ranijem stavu da je Bileća pred bankrotom, jer, kako kaže, očigledan je kolaps u finansiranju iz budžeta.

Dangubić kaže da je veliki paradoks taj što su plate i primanja radnika u opštini Bileća veći nego što su izvorni prihodi, odnosno poreski prihodi, dok prihodi od naknada za potopljeno ze-mljište u visini od 50 odsto odlaze na servisira-nje kreditnih obaveza, a druga polovina na već nastale obaveze.

Dražen Dunđer, potpredsjednik SO Bileća, tvrdi da "probleme stvaraju SNSD i stanke okupljene oko njih jer su u panici zbog najavljene inicijative za opoziv načelnika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije