Gradovi

U Bratunac stigli kontejneri i vozilo za odvoz smeća

U Bratunac stigli kontejneri i vozilo za odvoz smeća
U Bratunac stigli kontejneri i vozilo za odvoz smeća

BRATUNAC - U opštinu Bratunac danas su dopremljeni kontejneri i specijalno vozilo za odvoz smeća, za čiju nabavku je Švedska organizacija za međunarodni razvoj (SIDA) obezbijedila 550.000 KM.

Vozilo i kontejneri predati su Komunalnom preduzeću "Gradska čistoća".

Direktor "Gradske čistoće" Petko Rankić rekao je novinarima da je danas dopremljeno 10 velikih kontejnera, koji će biti postavljeni na obalama rijeka Križevica i Glogovska rijeka, te dio od planiranih 200 manjih kontejnera i 1.500 plastičnih kanti za prikupljanje otpada ispred privatnih kuća.

"Vozilo koje smo dobili omogućiće nam kvalitetniji rad, s obzirom da su kamioni žGradske čistoćež dotrajali. To je posebno značajno, jer ćemo nakon završetka izgradnje regionalne deponije na Crnom vrhu kod Zvornika morati da odvozimo otpad na tu deponiju, udaljenu sedamdesetak kilometara", rekao je Rankić.

On je podsjetio da je nedavno organizovano prikupljanje otpada na cijelom području ove opštine.

"Kontejneri će biti postavljeni u svim mjesnim zajednicama, a građanima koji koriste naše usluge biće podijeljene plastične kante, koje je obezbijedila SIDA", rekao je Rankić.

Regionalnu deponiju na Crnom vrhu koristiće sedam opština iz regije Birač i dvije opštine iz Federacije BiH.

Ovaj projekat vrijednosti oko 8,5 miliona KM finansira se iz kredita Svjetske banke, uz sufinanansiranje Vlade Republike Srpske i opština koje će koristiti deponiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije