Gradovi

U Doboju popisano 80% poplavljenih domova

U Doboju popisano 80% poplavljenih domova
U Doboju popisano 80% poplavljenih domova

DOBOJ - Više od 2.000 stambenih jedinica, odnosno 80 procenata oštećenih u majskim poplavama, popisali su članovi pedeset timova koji su na terenu, dok je u jedinstveni registar poplavljenih uneseno 1.500 aplikacija, saopšteno je iz Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

"I ove sedmice će stručni timovi izlaziti na teren i popisivati poplavljene stambene jedinice, a svi građani koji u prvom krugu nisu obuhvaćeni popisom, treba da se, što je prije moguće, jave Komisiji za procjenu štete putem telefona 053/241-819, mejla [email protected] ili da to obave lično na info-pultu Administrativne službe grada Doboj u Hilandarskoj ulici 1, a zbog dogovora o terminu popisa", navode u Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Za tri do četiri dana, najavljuju u Komisiji, počeće i popis poslovnih (ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih radnji), javnih i drugih infrastrukturnih objekata.

Popisivače, ali i pomoć, s nestrpljenjem očekuju i u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje u kojem su uništeni Umjetnička galerija, bioskopska i pozorišna sala, te mala sala i depo sa rekvizitima.

Šteta je procijenjena na 270.000 KM, a u ovoj ustanovi odranije postoji plan rekonstrukcije objekta.

"Projekat kompletne rekonstrukcije postoji, vrijedan je 1,2 miliona KM i to može poslužiti kao predložak za sanaciju. Da li ćemo uspjeti da skupimo tu sumu da bismo Centar za kulturu i obrazovanje stavili u funkciju, veliko je pitanje", upozorava Lidija Zarić, zamjenik direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije