Gradovi

Uloženo 390.000 KM za obnovu škole u Staroj Dubravi

Uloženo 390.000 KM za obnovu škole u Staroj Dubravi
Uloženo 390.000 KM za obnovu škole u Staroj Dubravi

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je da je, zahvaljujući projektu EU za obnovu nakon poplava i UNDP-u, gotovo 390.000 KM uloženo u obnovu škole u Staroj Dubravi, opština Čelinac.

Malešević je rekao da je obnovljen veliki broj osnovnih i srednjih škola širom Republike Srpske i izrazio nadu da će takvi projekti biti završeni tokom ove godine.

On je podsjetio da resorno ministarstvo u skladu sa mogućnostima podržava i pomaže obnovu škola, posebno kada je riječ o uređivanju unutrašnjosti školskih objekata i obezbjeđivanju adekvatnih uslova za izvođenje nastavnog procesa.

Prema Maleševićevim riječima, Ministarstvo je putem projekta "Dositej" opremilo računarima tri učionice Osnovne škole "Novak Pivašević" u Staroj Dubravi.

"Nastojaćemo i u narednom periodu u tom pravcu da pomažemo škole kako bismo pratili razvoj informacionih tehnologija, te učenicima približili i omogućili sticanje novih znanja i vještina", naglasio je Malešević koji je prisustvovao svečanosti koju je ova osnovna škola organizovala povodom završetka projekta obnove.

Direktor škole "Novak Pivašević" Drago Railić zahvalio je donatorima iz EU koji su donirali sredstva za obnovu škole, te UNDP-u i UNICEF-u koji su proveli projekat sanacije.

"Sada je škola u dobrom stanju, nastava može neometano da se odvija. Osim evropskim partnerima, veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske koje nam je pomoglo u osavremenjivanju učionica putem projekta `Dositej", rekao je Railić.

Na svečanosti su nastupali folklorna, dramska sekcija i hor Osnovne škole "Novak Pivašević".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije