Gradovi

Vlada SBK: 7.900 KM za poljoprivrednike

Vlada SBK: 7.900 KM za poljoprivrednike
Vlada SBK: 7.900 KM za poljoprivrednike

TRAVNIK- Vlada Srednjobosanskog kantona donijela odluku o izdvajanju dijela sredstava za provođenje programa i kriterija utroška sredstava iz budžeta kojom se izdvaja 7.900 za pomoć poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete.

Uprava za pitanje boraca je predložila, a Vlada donijela odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za zdravstvenu zaštitu boraca i članova njihovih porodica, kojom se izdvaja 72.756,18 KM za juni 2015. godine.

Vlada je dala saglasnost za Nacrt zakona o riznici u Federaciji BiH, Nacrt zakona o porezu na dobit te Inicijativu za vjerodostojno tumačenje odredbi Zakona o platama i naknadama u organima vlasti SBK-a.

Direkcija za puteve je predložila, a Vlada donijela odluku o izmjenama i dopunama Godišnjeg plana i programa održavanja i Godišnjeg plana i programa rekonstrukcije regionalnih putova na području SBK-a za 2015. godinu.

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada donijela odluku o pokretanju procedure javne nabavke usluge izrade studije ekonomske opravdanosti izgradnje distributivnog sitema i distribuciju plina za područje općina Jajce, Donji Vakuf, Bugojno i Gornji Vakuf/ Uskoplje, a u skladu sa Zakonom o koncesijama.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada donijela odluku o akontacijskoj raspodjeli sredstava namijenjenih za sufinanciranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za 2015.godinu. Odlukom je utvrđena akontacijska raspodjela sredstava od 405.905 KM za svibanj i lipanj 2015. godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada dala saglasnost za raspisivanje konkursa za prijem 21 pripravnika sa završenim VSS u Upravi policije Ministarstva unutarnjih poslova kantona.

Vlada je dala i saglasnost na tekst javnog poziva za prijem 200 volontera s visokom stručnom spremom u tijelima uprave.

(Fena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije