Hronika

Akcija "Damask četiri": Uhapšeni u Velikoj Kladuši pušteni - istraga se nastavlja

Akcija "Damask četiri": Uhapšeni u Velikoj Kladuši pušteni - istraga se nastavlja
Akcija "Damask četiri": Uhapšeni u Velikoj Kladuši pušteni - istraga se nastavlja

SARAJEVO - Nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, na slobodu su puštena lica čiji su inicijali N.Š, A.M. i DŽ.V. koja su uhapšena u akciji "Damask četiri" na području Velike Kladuše zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Portparol Sipe Kristina Jozić izjavila je Srni da će protiv njih Tužilaštvu BiH biti podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ona je potvrdila da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

U nastavku akcije pod kodnim nazivom "Damask", Sipa je juče uhapsila N.Š, A.M. i DŽ.V. i pretresla objekte na tri lokacije na području Velike Kladuše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto šest ručnih bombi, jedna trenutna tromblonska mina, dvije protivpješadijske nagazne mine, 26 komada municije za puškomitraljez M-84 7,62 milimetara, 30 komada puščane municije kalibra 7,9 milimetara, te šest komada pištoljske municije 7,65 milimetara i mačeta.

Pronađeni su i privremeno oduzeti zastava "Islamske države", plastični šablon za oslikavanje obilježja "Islamske države", mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije