Akcija "Damask"

Kardif odbija platiti Salu: Nije bio registrovan kao naš igrač

Kardif siti dostavio je FIFA dokumentaciju prema kojoj nije dužan Nantu platiti ni centa za transfer tragično preminulog Emilijana Sale.

Osuđeni terorista nestao sa prijavljene adrese

BANJALUKA - Terorista Adem Karamuja (34), kojeg je Sud BiH 7. aprila pravosnažno osudio na dvije godine zatvora zbog ratovanja i pripadnosti terorističkoj organizaciji Islamska država, nestao je sa prijavljene adrese nakon što mu poslije pravosnažne presude nije određen pritvor, saznaje "Glas Srpske".

Akcija "Damask": Dvadesetdevetogodišnjak uhapšen zbog terorizma

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, u nastavku akcije kodnog naziva „Damask“, na području Sarajeva uhapsili A.I. (1987) i pretresli objekte koje koristi s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšeni u akciji “Damask” biće predati tužiocu

SARAJEVO - Osumnjičeni za organizovanje terorističke grupe Osman Abdulaziz Kekić /46/ i Muharem Smajić /44/ će, nakon lišavanja slobode na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, biti predati tužiocu Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopšteno je iz Tužilaštva.

Akcija Damask: SIPA uhapsila dva bivša borca Islamske države

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, lišili slobode lica inicijala M.S. (1972) iz Gračanice i O.A.K. (1970) iz Kozarske Dubice nakon što su isporučena iz Turske.

Na aerodromu Sarajevo priveden Mirel Karajić: Ženi zabranio da radi, pa otišao da ratuje u Siriji

SARAJEVO, VELIKA KLADUŠA - Mirel Karajić (30) iz Velike Kladuše uhapšen je sinoć na Međunarodnom aerodromu Sarajevo zbog sumnje da je od novembra 2014. do juna prošle godine bio na sirijskom ratištu, gdje je ratovao na strani terorističke organizacije Islamska država.

Akcija "Damask četiri": Uhapšeni u Velikoj Kladuši pušteni - istraga se nastavlja

SARAJEVO - Nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, na slobodu su puštena lica čiji su inicijali N.Š, A.M. i DŽ.V. koja su uhapšena u akciji "Damask četiri" na području Velike Kladuše zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Damask: Islamisti predaju sirijskoj vojski teško naoružanje

DAMASK - Teroristi IS (takozvane Islamske države), Nusra fronta i ostalih terorističkih organizacija počeli su da predaju teško naoružanje sirijskoj vojsci na području palestinskog kampa Jarmuk, na jugu Damaska, saopštio je izvor iz sirijske vojske.

Nova hapšenja u akciji "Damask"

SARAJEVO - U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva "Damask“ juče su policijski službenici PS Velika Kladuša zadržali su N.Š. i M.Ć. do dolaska, pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji su ih preuzeli na dalje postupanje.

Tužilaštvu predat uhapšeni u akciji "Damask"

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su, nakon izvršene kriminalističke obrade, predali Tužilaštvu BiH na dalje postupanje lice uhapšeno u akciji "Damask" čiji su inicijali L.T, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Uhapšeni zbog ratovanja u Siriji i Iraku

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području pet gradova u FBiH uhapsili 11 osoba osumnjičenih za terorizam jer ih sigurnosne službe povezuju s odlascima bh. državljana na ratišta u Siriji i Iraku.

Poznata imena uhapšenih u akciji "Damask"

SARAJEVO - Pripadnici Sipe uhapsili su danas Mehmeda Tutnića, Envera Lilića, Salka Imamovića, Senada Kljajića, Halila Garanovića, Ramiza Ibrahimovića, Fikreta Hadžića, Kenana Okana, Berina Tahića, Semira Hadžalića i Ahmeta Mušanovića koji se dovode u vezu sa terorizmom.

Nastavak akcije Damask: Uhapšeno 11 osoba koje se dovode u vezu sa terorizmom

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ uhapsili su jutros 11 lica koja se dovode u vezu sa terorizmom, te pretresli više objekata na području Federacije BiH.

Zukić i Fojnica pušteni, vehabije prijete na portalima

SARAJEVO - Hamdo Fojnica i Fikret Zukić, pušteni su juče, nakon što su u srijedu uhapšeni i ispitani u prostorijama Agencije za zaštitu i istrage SIPA, a u ovkiru akcije borbe protiv terorizma kodnog naziva "Damask".