Svijet

Uhapšen osmi osumnjičeni u vezi sa napadom u Moskvi, evo koja je bila njegova uloga

Uhapšen osmi osumnjičeni u vezi sa napadom u Moskvi, evo koja je bila njegova uloga
Foto: Tanjug/AP | Uhapšen osmi osumnjičeni u vezi sa napadom u Moskvi, evo koja je bila njegova uloga

Uhapšen je i osmi osumnjičeni u vezi sa napadom na moskovski "Krokus siti hol", Ališer Kasimov. On je osumnjičen da je izdavao stan teroristima. Za to vrijeme, ruski istražitelji bili su u Tadžikistanu, kako bi ispitali porodice četvorice muškaraca koji su glavni osumnjičeni za napad na tržni centar u Moskvi, javlja Rojters.

Ruska policija je uhapsila Ališera Kasimova, ruskog državljanina poreklom iz Kirgizije i osmog osumnjičenog u slučaju terorističkog napada na “Krokus siti hol“ u Moskvi.

Na pitanje da li razumije optužbu, Kasimov je naveo da je jednostavno izdao stan i da nije znao da skriva buduće teroriste, prenosi RTS.

Tri tadžikistanska bezbjednosna izvora rekla su za Rojters da su ruski istražitelji ispitivali porodice osumnjičenih za napad na “Krokus siti hol“ u Moskvi, u kojem je 139 osoba ubijeno, a oko 180 je povrijeđeno.

Izvori koji nisu bili ovlašćeni da daju informacije o ovom slučaju kažu da su tadžikistanski bezbjednosni zvaničnici u prestonicu Dušanbe doveli porodice osumnjičenih iz različitih dijelova ove zemlje – iz gradova Vahdad i Hisar, kao i iz oblasti Rudaki.

Tadžikistanski predsjednik Emomali Rahmon lično je nadgledao istragu na tadžikistanskoj strani, rekli su izvori.

U svom prvom javnom komentaru nakon napada na Moskvu, Rahmon je juče poručio da je to “sramotno i strašno“ i pozvao je Tadžikistance da zaštite djecu od štetnih uticaja.

Optužnica protiv četvorice napadača

Protiv četvorice napadača podignuta je optužnica u Rusiji, gdje im prijeti doživotna kazna zatvora zbog terorističkog napada.

Još trojici, takođe porijeklom iz Tadžikistana, određen je pritvor zbog sumnje da su bili saučesnici, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije