Fudbal

Finska zagorčala život Hrvatskoj, Španci u Rusiji

Finska zagorčala život Hrvatskoj, Španci u Rusiji
Foto: Tanjug | Finska zagorčala život Hrvatskoj, Španci u Rusiji

Širom Evrope odigrano je osam utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a najveće iznenađenje napravila je Finska koja je u 90. minutU stigla do jednog boda protiv Hrvatske.

Reprezentacija Hrvatske je tek u drugom poluvremenu slomila otpor Finske. Igrao se 57. minut kada je Mario Mandžukić bio na pravom mjestu i bez većih problema loptu poslao u praznu mrežu.

Šok za domaće navijače uslijedio je u 90. minutu kada Soiri pogađa za 1:1 čime je Hrvate gotovo pa ostavio bez šanse za prvo mjesto i direktan plasman u Rusiju, dok im je i odlazak u baraž ovim remijem postao upitan.

Španija je puno lakše od očekivanog savladala Albaniju. Pitanje pobjednika ovog meča bilo je poznato već nakon 27. minuta igre, a domaći su u vodstvo stigli u 16. minutu kada Rodrigo koristi asistenciju Isca i pogađa za vodstvo Crvene furije. Osam minuta nakon toga Isko je povećao prednost na 2:0, da bi u 27. minuti Alkantara glavom pogodio za 3:0.

Turska je na domaćem terenu nakon pobjede protiv Hrvatske doživjela još jedno veliko razočarenje, a ovaj put poraženi su od Islanda. Gosti su u vođstvo stigli u 32. minutu kada Gudmundson pogađa za 1:0, da bi sedam minuta nakon toga Bjarnason postigao drugi gol. Pitanje pobjednika riješeno je u 50. minutu kada Arnason pogađa za 3:0.

Najbolji meč večeri u Beču su odigrale reprezentacije Austrije i Srbije. Opširnije o tome na OVOM LINKU.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije