Fudbal

Orlovi poraženi u Beču, put u Rusiju tražiće preko Gruzije

Orlovi poraženi u Beču, put u Rusiju tražiće preko Gruzije
Foto: Tanjug | Orlovi poraženi u Beču, put u Rusiju tražiće preko Gruzije

Fudbaleri Srbije poraženi su u Beču od Austrije u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 3:2.

Priliku za odlazak u Rusiju srpski fudbaleri  tražiće u ponedjeljak u Beogradu protiv Gruzije.

U 11. minutu Srbija je povela. Luka Milivojević fantastično je šutirao sa dvadesetak metara i njegova "žabica" pogađa malu mrežu Austrijanaca. Šutu Milivojevića je prethodio dobar centaršut Kolarova, a Milivojeviću je loptu prepustio Aleksandar Mitrović, 1:0.

Austrija je izjednačila rezultat u 25 minutu. Danso je poslao dugu loptu koja preskače kompletnu odbranu Srbije, pa je Burgštaler ostao sam ispred. Šutirao je nisko u donji ugao a Stojković je ostao nemoćan.

U 77. minutu Austrijanci su poveli golom Arnautovića. Poslije odličnog dodavanja Burgštalera. Arnautović se nije radovao golu zbog svog srpskog porijekla, kao što je obećao prije meča.

Do izjednačenja Srbija je došla u u 84. minutu. Nemanja Matić poslije gužve u kaznenom prostoru poravnava rezultat, 2:2! Lopta se nakon kornera odbila do prvotimca Mančester junajteda, a Matić se odlično snašao na petercu i ubacio loptu u Lindnerovu mrežu. 

Austrija je opet povela, 3:2 u 90. minutu. Šaub je centrirao, na tu loptu je izašao Arnautović, nije je dotakao ali je ona prevarila Stojkovića. Time je Austrija došla do pobjede i spriječila Srbiju da se već večeras kvalifikuje na SP u Rusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije