Fudbal

Zrinjski juri zaostatak, Miše tvrdi da mogu izbaciti Spartak

Zrinjski juri zaostatak, Miše tvrdi da mogu izbaciti Spartak
Foto: Ilustracija | Zrinjski juri zaostatak, Miše tvrdi da mogu izbaciti Spartak

Zrinjski je bolji od Spartaka i to ćemo dokazati pred našim navijačima, poručio je samouvjereno Ante Miše, šef stručnog štaba Zrinjskog, uoči revanš utakmice prvog pretkola UEFA Lige šampiona.

Ako žele u narednu rundu elitnog fudbalskog takmičenja Evrope, "plemići" na stadionu "Pod Bijelim brijegom" večeras moraju stići zaostatak od jednog gola, primljenog prije sedam dana u Trnavi.

Aktuelni šampioni BiH i u tom meču pružili su dobru partiju, ali je isključenje Frane Čirjaka komovalo pogotku u 70. minuti. Miše tvrdi da njegovi puleni u Slovačkoj nisu pokazali sve što znaju.

"Naravno da nismo zadovoljni rezultatom prve utakmice, ali je aktivan i nije nenadoknadiv. Ono što mi daje za pravo, što mi daje nadu da ćemo odigrati u Mostaru potpuno drugačiju utakmicu je da u Trnavi nismo bili na svojih 100 posto. Nismo bili ni na 70 posto. Neki igrači su nam ostali dužni u prvoj utakmici i mislim da ti igrači pred domaćim navijačima imaju priliku pokazati i dokazati da ekipa Spartaka nije bolja od Zrinjskog. Naprotiv, Zrinjski je bolji od Spartaka", tvrdi Miše.

Ofanzivna formacija sa čak četiri napadački orijentisana igrača, Ognjenom Todorovićem, Nemanjom Bilbijom, Milošem Filipovićem i Milošem Aćimovićem, ukazuje da Mostarci neće kalkulisati. Ipak, opreza će biti.

"Sigurno nećemo krenuti grlom u jagode iako jurimo rezultat. Imamo četiri igrača koja mogu probiti svaku obranu. Moraćemo više riskirati, ali ćemo morati biti kompaktni u svim linijama i naravno iskoristiti prvu priliku. Naša misao vodilja je postići pogodak što prije", najavio je Miše, čiji će tim i u slučaju poraza, zahvaljujući novom sistemu UEFA takmičenja, nastaviti sa međunarodnim nastupima, ali u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Utakmica Zrinjski - Spartak Trnava igra se danas s početkom u 19 časova uz direktan prenos na Arena sportu.

Šansu za plasman u drugu rundu takmičenja u UEFA Ligi šampiona večeras će tražiti još dva kluba iz regiona. Predstavnici Crne Gore fudbaleri Sutjeske dočekaće u Podgorici Astanu iz Kazahstana. U prvoj utakmici minimalno su poraženi nakon gola iz spornog penala, pa gosti brane prednost od 1:0. Identičan zaostatak treba da stignu i fudbaleri Olimpije, s tim da ekipa iz Ljubljane to mora učiniti pred gostujućim navijačima u Azerbejdžanu protiv Karabega.

Parovi: Karabeg (Azerbejdžan) - Olimpija (Slovenija) - prva utakmica 1:0, Tiraspol (Moldavija) - Torpedo Kutaisi (Gruzija) 1:2, Rosenborg (Norveška) - Valur (Island) 0:1, Sutjeska (Crna Gora) - Astana (Kazahstan) 0:1, Seltik (Škotska) - Alaškert (Jermenija) 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije