Film i serije

Imate minut za film u Jazavcu?

Imate minut za film u Jazavcu?
Imate minut za film u Jazavcu?

BANJALUKA - "Imate minut", 2. festival jednominutnog filma, održaće se u utorak s početkom u 18 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Na festivalu će biti predstavljena 24 filma koja su u potpunosti snimila djeca sa teškoćama i bez teškoća u razvoju u sklopu projekta "Shvatite nas ozbiljno - govorimo o mogućnostima", koji realizuje NVO "Genesis Project" u partnerstvu sa UNICEF-om BiH, USAID-om i Delegacijom Evropske komisije u BiH.

U okviru ovog projekta, čiji je cilj podizanje svijesti o pravima djece s teškoćama u razvoju, snimljeno je ukupno 108 filmova u 12 opština BiH, a u finale su ušla po dva filma iz svake opštine.

Najbolji filmovi se biraju u kategorijama: najbolji scenario, najbolja režija, najbolja gluma, specijalna nagrada žirija, nagrada publike (dobija je film sa najviše pregleda na UNICEF YouTube kanalu) i gran pri za najbolji film. Mali autori pobjedničkih filmova dobiće i vrijedne nagrade.

Jednominutni filmovi su metoda putem koje mladi na svoj jedinstven i kreativan način mogu ukazati na eventualne probleme, nedostatke, želje i potrebe.

Ove godine fokus jednominutnih filmova je na promociji dječjih prava i socijalne inkluzije, sa naročitim fokusom na mogućnosti i prava djece sa poteškoćama u razvoju, u skladu sa kampanjom "Govorimo o mogućnostima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije