Film i serije

Monika Beluči pjevala sa Kustom

Monika Beluči pjevala sa Kustom
Monika Beluči pjevala sa Kustom

Emir Kusturica i "No smoking orchestra bend" uoči Svetog Preobraženja održali su u Trebinju poklon koncert povodom krsne slave ovoga grada i njegovog sabornog hrama.

Koncert je privukao nekoliko hiljada ljudi, svih generacija, koji su preplavili baštu hotela "Platani", u kojoj je bila postavljena bina, ali i Dučićevu ulicu, centralni gradski trg i sve okolne ulice, do kojih je dopirala muzika.

Vrhunac koncerta uslijedio je kada su na scenu izašle filmske dive Monika Beluči i Sloboda Mićalović, zvijezde Kusturičinog filma "Na mliječnom putu", koje su zapjevale sa Kusturicom.

Kusta je i tokom koncerta pokazao svoj režiserski talenat, praveći od ženskih dobrovoljaca plesnu grupu, a u jednom trenutku je pokazao i zavidnu fizičku spremnost izvodeći sklekove.

"Ovo je nezaboravna noć. Mnogo starih Trebinjaca i Trebinjki koji su u ovoj bašti provodili mladost u vrijeme dok su mnogi od nas bili još djeca ili nisu bili rođeni, kazalo mi je da ovo ni 'Platani' ni Trebinje ne pamte, a meni je tim draže što je sve proteklo u miru, bez ikakvog incidenta, radosno, onako kako priliči slavi grada", rekao nam je pred kraj koncerta Dejan Bošnjak, direktor hotela "Platani".

Kao predgrupa na koncertu je nastupio novosadski sastav "Pozitiv bend".

Koncert je bio poklon Trebinju za krsnu slavu Preobraženje Gospodnje, ali i za gostoprimstvo ekipi filma Emira Kusturice, čije snimanje Kusturica nastavlja ovih dana, najprije na lokalitetu Klobuk, gdje je za potrebe snimanja sagradio pravi mali filmski grad, ali i u selu Uvjeća, kojim je slavni režiser oduševljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije