Film i serije

Oprečne reakcije na priču o junaku

Oprečne reakcije na priču o junaku
Oprečne reakcije na priču o junaku

BEOGRAD - Željno iščekivani film "Marko Kraljević - fantastična avantura", u srijedu naveče u Domu sindikata u Beogradu premijerno je prikazan, ali reakcije nisu sasvim pozitivne.

Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a nakon projekcije filma prisutnima se poklonila cijela glumačka i autorska ekipa, kao i reditelj.

"Neki ljudi su se šokirali. Ima dosta pozitivnih, kao i burnih, negativnih komentara. Ja sam se trudio da izaberem pojedine elemente iz epskih pjesama i da napravim zanimljivu komediju", kazao je reditelj S. Šridar.

Film, s elementima fantastike, prati avanture mladog junaka. Nesvjestan svoje fizičke snage, on uživa u terevenkama i čestim tučama. Na molbu svoje majke Marko Kraljević pokušava da se uozbilji i posveti zemljoradnji. Međutim, sa Kosova stižu vapaji za pomoć. Uvedena je svadbarina: svaka djevojka prvu bračnu noć mora da provede sa pašom. Marko kreće u pohod, a društvo mu prave mlada Jelica, Vila Ravijojla, pjevač Miloš, kao i vjerni prijatelj Šarac, konj koji priča. Na tom putu sreće i Ljuticu Bogdana, kao i Musu Kesedžiju.

Indijski reditelj i scenarista čitao je prevode srpskih epskih pjesama i iskoristio pojedine elemente po svojoj zamisli, ne pokušavajući da snimi istorijski film.

Priča o Marku Kraljeviću trebalo bi da se uskoro počne prikazivati u multipleksu "Palas" u Banjaluci. Marina Popović, portparol "Palasa", nije mogla da potvrdi kad će tačno film biti na repertoaru, ali je navela da su pregovori u toku, kao i da će do toga uskoro doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije