Film i serije

Tri filmska dana za publiku u Prijedoru

Tri filmska dana za publiku u Prijedoru
Tri filmska dana za publiku u Prijedoru

SARAJEVO- Nakon uspješnog gostovanja u Srebrenici, Opracija kino nastavlja proljetnu turneju.

Prije prvomajskih praznika putujuće kino Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala posjetiće još tri grada u BiH - Prijedor, Gračanicu i Foču.

Od 11. do 13. aprila trodnevni filmski program biće organizovan za publiku u Prijedoru. U Centru za prikazivanje filmova, od petka do subote biće prikazan izbor pet filmova najbolje svjetske produkcije.

Publika će imati priliku pogledati romantičnu bajku Christophea Gansa "Ljepotica i zvijer", uzbudljivi triler LOV reditelja Thomasa Vinterbergera, nagrađenog sa blizu trideset priznanja, među kojima su i nagrada za najboljeg glumca (Mads Mikkelsen) na filmskom festivalu u Cannesu, a bio je nominiran i za nagrade Oscar i Zlatni Globus; te kasne projekcije filma "Nimfomanka", prvi i drugi dio, jednog od najznačajnijih reditelja današnjice Larsa von Triera, film koji je probudio brojne kontroverze u filmskom svijetu.

Operacija kino pripremila je i specijalno iznenađenje za najmlađe Prijedorčane.

Prvog dana gostovanja, u petak 11. aprila bit će prikazan fantastični avanturistički film "Amazona" Thierrya Ragoberta i to u 3D tehnologiji.

Ulaznice za projekcije mogu se nabaviti na biletarnici Centra za prikazivanje filmova. Cijena pojedinačne ulaznice je dvije KM, a paket ulaznica za svih pet filmova može se nabaviti po promotivnoj cijeni od šest KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije