Muzika

Banjalučki ansambl "Libertango" proslavlja jubilej: Decenija tango nota

Banjalučki ansambl "Libertango" proslavlja jubilej: Decenija tango nota
Banjalučki ansambl "Libertango" proslavlja jubilej: Decenija tango nota

Ansambl "Libertango" iz Banjaluke, koji njeguje muziku nuevo tango, obilježiće 10 godina postojanja i rada koncertom, koji će biti održan 12. decembra u Kulturnom centru Banski dvor.

Na ovaj način "Libertango" će se još jednom predstaviti banjalučkoj publici i zajedno s poštovaocima svog rada proslaviti ovaj značajan jubilej.

"Libertango" je osnovan 2003. godine kao potreba šest profesora muzike da kroz svoj umjetnički i stvaralački rad približe tango muziku domaćoj publici.

"Pored niza samostalnih uspješnih koncerata, ansambl je učestvovao na tradicionalnim koncertima profesora Muzičke škole 'Vlado Milošević', a posebno bismo izdvojili koncerte održane u Italiji, Sarajevu, Požarevcu i u okviru svih značajnijih kulturnih manifestacija u regionu", istakli su članovi "Libertanga".

Prepoznavši neosporan kvalitet i novi umjetnički izraz, Javni servis PBS BiH je omogućio evro-radijsku razmjenu i snimanje kompakt-diska ansambla "Libertango".

Ansambl njeguje muziku nuevo tango, čiji je najznačajniji predstavnik argentinski kompozitor Astor Pjacola, čija se muzika nalazi na repertoarima svih značajnijih svjetskih umjetnika.

Članovi ansambla su naveli da su pripremili niz iznenađenja za publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije