BiH

Bećirović: Sankcije Dodiku utiču na cijelu BiH

Bećirović: Sankcije Dodiku utiču na cijelu BiH
Bećirović: Sankcije Dodiku utiču na cijelu BiH

SARAJEVO - Damir Bećirović (DF), poslanik u Predstavničkom domu BiH rekao je da sankcije američke administracije Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, definitivno utiču na cijelu BiH.

"Međutim, Dodikov govor nakon toga  pokazuje da BiH ulazi u daljnu eskalaciju stanja u zemlji. Ove snakcije treba posmatrati drugačije, SAD nisu nikakav sudija između strana koje postoje u BiH, nego je ovdje očito da je Milorad Dodik i ta politika koju predstalvja suprotna interesima SAD i njegovih nacionalnih programa. Vi ste sada u društvu sa Al –Kaidom i sličnim organizacijama. Ne radi se o kakvoj arbitraži i o bilo čemu te vrste. Očigledno je da neki ljudi razmišljaju da ova  zemlja mora da ide u drugom pravcu od onoga  što razmišlja Milorad Dodik“, rekao je Bećirović.

Tvrdi da će biti posljedica za BiH, a biće interesantno da vidimo i koje će zemlje EU i članice NATO-a pratiti ove sankcije i kaka će situaicja biti u regionu.

„Vidjeli smo i posjetu njemačkih zvaničnika Hrvatskoj, da ovaj region treba neku drugu politiku suprotnu politici koju vode lideri u regionu, jer nalazimo se u politici eskalacije u regionu, a svima nama treba nešto drugo, a to je zajednički put, pomaganje između država da bi što prije došli u EU“, rekao je Bećirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije