BiH

Borenović pozvao Dodika da ne priziva sankcije Srpskoj

Borenović pozvao Dodika da ne priziva sankcije Srpskoj
Borenović pozvao Dodika da ne priziva sankcije Srpskoj

BANJA LUKA - Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne priziva sankcije Srpskoj i ne uvlači je u dodatne probleme, koji mogu dugoročno ugroziti Republiku Srpsku i njene građane.

“Znamo da nije ugodno biti pod sankcijama jedne od najmoćnijih zemalja i nimalo ne likujemo što su uvedene Miloradu Dodiku” naglasio je Borenović.

Dodika poziva da nađe način da ne bude problem Srpskoj i na taj način pokaže da zastupa interese tog bh. entiteta.

Najveća odgovornost sada je na Dodiku, da odluči u kojem pravcu će ići. Da li će da nastavi da vodi svoju borbu u koju će uvući i Srpsku, što je dugoročno izgubljena bitka, ili će naći način da pokaže da, ako je on problem, neće biti problem Republika Srpska - rekao je Borenović.

Napomenuo je da je Dodik danas u obraćanju javnosti, nakon sankcija SAD-a, iznio svoje  stavove, a ne stavove Republike Srpske i sve to ne smije ni na koji način da proizvede eventualne dugoročne posljedice po RS.

Nakon što je Dodik „zaradio“ sankcije SAD-a, predsjednik PDP-a je ponovo postavio pitanje da li je to „rezultat“ rada skupo plaćenih lobističkih kuća, pa i onih iz Amerike.

“Postavljam pitanje Dodiku gdje su potrošeni novci građana Republike Srpske, oko 30 miliona KM budžetskih sredstava, datih u proteklih šest godina za lobističke kuće Vlade RS? Šta su radili ti lobisti i da li su bilo šta radili ili je to samo bilo 'rastaljivanje' između onih koji su omogućili da se taj novac izvuče iz budžeta Republike Srpske - rekao je Borenović.

SAD je juče predsjedniku Republike Srpske uveo sankcije, jer je, kako su obrazložili, prijetnja provođenju Dejtonskog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije