BiH

Košarac: Velike sile pokušavaju da sankcionišu one koji imaju dosljednu politiku

Košarac: Velike sile pokušavaju da sankcionišu one koji imaju dosljednu politiku
Košarac: Velike sile pokušavaju da sankcionišu one koji imaju dosljednu politiku

SARAJEVO - Staša Košarac (SNSD), šef Kluba u Predstavničkom domu BiH smatra da je odluka SAD-a da uvedu sankcije predsjedniku RS Miloradu Dodiku odluka odlazeće adminsitracije i da velike sile pokušavaju da sankcionišu one koji imaju dosljednu politiku i one koji poštuju Ustav i volju građana i birača u jednoj zemlji.

„Bilo je različitih vrsta pritisaka, ali je sasvim jasno da je predsjednik Dodik vodio odgovornu politiku prema građanima RS u skladu sa Ustavo, u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Nije nasjeo na bilo kakve pritiske, bilo kakvih velikih sila u ovoj zemlji", kazao je Košarac.

On smatra da neke velike sile, nametanjem rješenja te silom i pritiskom, pokušavaju da pokažu da su veoma važni.

"Mi smatramo da je ova odluka privremena, jer odlazeća adminsitracija SAD očigledno ima za cilj da izvrši pritisak, da pošalje neku poruku. Činjenica je da predsjednik Dodik implementira i poštuje Dejtonski sporazum, poštuje Ustav RS i da su sve odluke koje se donose u skladu sa Ustavom RS. Mislim da je još jedanput potvrđeno da je američka adminsitracija puno slušala neke ljude u BiH koji su hjteli da se obračunaju sa Miloradom Dodikom i njegovom politikom“, rekao je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije