BiH

Bosić: Presuda Karadžiću ne doprinosi istini i povjerenju

Bosić: Presuda Karadžiću ne doprinosi istini i povjerenju
Bosić: Presuda Karadžiću ne doprinosi istini i povjerenju

SARAJEVO - Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, ocijenio je da presuda Karadžiću od 40 godina zatvora nepravedna i da ne doprinosi ni istini ni povjerenju.

"Sud u Hagu još jednom nas ostavlja u uvjerenju da je to politički sud. Presude na političkoj osnovi donesene su svim liderima Srba iz Srbije, iz RS i iz Hrvatske. Nijedan drugi lider koji je učestvovao u ratu nije osuđen", rekao je Bosić na konferenciji za medije u Palama.

Napomenuo je da SDS žali za svim nevinim žrtvama u ratovima '90-ih.

"To se ne odnosi samo na srpske žrtve, koje su doživjele najmanje pravde u procesima koji su vođeni poslije rata, nego i na bošnjačke i hrvatske žrtve", rekao je Bosić i dodao kako se nada da se ovakve žrtve i ovakvi sukobi koji su bili '90-ih godina neće više nikada ponoviti.

U Palama danas nije bilo masovnog okupljanja građana, pa se čak ni u kafićima nije gledao prenos presude. Mali broj građana koji smo sreli na ulici uglavnom nije želio komentarisati presudu Radovanu Karadžiću, a oni koji su htjeli nešto reći mišljenja su da je sud u Hagu pristrasan te da je kazna Karadžiću nepravedna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije