Suđenje Karadžiću

Džeko poklonio dres medicinaru u rimskoj bolnici

Edin Džeko poklonio je dres medicinaru koji se u rimskoj bolnici bori protiv pandemije virusa korona sa imenom bh. golgetera napisanim na svom odijelu.

Cvijanović: Pravna argumentacija poklela pred političkim stavom

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da, nakon izricanja presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, ostaje utisak da je pravna argumentacija poklekla pred političkim stavom, jer presudu nisu pratili jasni pravni dokazi i obrazloženja.

Čubrilović: Presuda Karadžiću neće imati posljedice po RS

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da prvostepena presuda Haškog tribunala prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora neće imati posljedice po status Srpske i njenih institucija.

Anđelković: Priprema terena za novi udar na RS

BEOGRAD - Politički analitičar Dragomir Anđelković rekao je da današnja drakonska i "nakaradna" osuda Radovana Karadžića ima za cilj da se na njega prebaci krivica zapadnih centara moći za izazivanje rata na prostoru bivše Jugoslavije, a istovremeno je i priprema terena za novi udar na Republiku Srpsku.

Krajišnik: U "drugom poluvremenu" dokazati da je presuda pogrešna

ISTOČNO SARAJEVO - Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik smatra da je današnja presuda Haškog suda prvom predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora samo "prvo poluvrijeme" i da će u "drugom poluvremenu", uz ozbiljnu aktivnost advokata, biti dokazano da su odredbe u današnjoj presudi pogrešne.

Izetbegović: Presudu ne treba politizirati

SARAJEVO - Presuda Radovanu Karadžiću najvažnija je za BiH, za narode koji izmiješani žive u njoj, a posebno za srpski narod, jer je šansa da se hipoteka nesporno počinjenog užasnog zločina skine s naroda i locira na pojedince koji su narod poveli stranputicom, rekao je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Vučurević: Presuda Karadžiću nije donesena danas

TREBINJE - Božidar Vučurević, ratni predsjednik opštine Trebinje i tadašnji bliski saradnik Radovana Karadžića, nije iznenađen presudom koja mu je izrečena u Haškom tribunalu.

Bosić: Presuda Karadžiću ne doprinosi istini i povjerenju

SARAJEVO - Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, ocijenio je da presuda Karadžiću od 40 godina zatvora nepravedna i da ne doprinosi ni istini ni povjerenju.

Dodik: Presuda rezultat pritiska međunarodnih lobija

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je apsolutno jasno da je današnja presuda prvom predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu na 40 godina zatvora donesena pod snažnim pritiskom raznih međunarodnih lobija i ranijih stereotipa o isključivo srpskoj krivici za rat u BiH.

Hag: Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora

HAG - Radovan Karadžić, prvi predsjednik RS, danas je osuđen u Hagu na 40 godina zatvora.

Pratite uživo izricanje presude Radovanu Karadžiću (VIDEO)

HAG - Sudsko vijeće haškog Tribunala, kojem predsjedava sudija Ogon Kvon, izreći će danas prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. Čitanje presude počinje danas u 14.00 sati, a prema najavama iz Haga moglo bi da traje sve do 16 i 30.

Jake mjere obezbjeđenja u Hagu pred izricanje presude Karadžiću (FOTO)

HAG - Sudsko vijeće haškog Tribunala, kojem predsjedava sudija Ogon Kvon, izreći će danas prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. Čitanje presude počinje danas u 14.00 sati. Presudu Karadžiću izreći će raspravno vijeće kojim predsjedava Ogon Kvon iz Južne Koreje. Članovi su sudije Hauard Morison iz Velike Britanije i Melvil Berd iz Trinidada. U završnim riječima, u oktobru 2014, tužioci su zatražili da sudije Karadžića proglase krivim po svim tačkama optužnice i osude na doživotni zatvor. Karadžić, koji se branio sam, zatražio je da bude oslobođen, tvrdeći da tužioci nisu dokazali njegovu krivicu tokom suđenja.

Radovan Karadžić: Srebrenicu ne mogu negirati, ali je preuveličana

Radovan Karadžić, prvi predsjednik Republike Srpske (RS), kojem će u četvrtak, 24. marta, biti izrečena presuda na suđenju za genocid i zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, u ekskluzivnom intervjuu za Balkanske istraživačke mreže (BIRN) kazao je da ne postoji razuman sud koji bi ga osudio.

Reakcije uoči presude u Hagu prvom predsjedniku RS: Presuda Karažiću nije presuda RS

PALE, BANJALUKA - Kakva god da bude presuda Radovanu Karadžiću, to nije presuda Republici Srpskoj, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS danas u Palama.

Presuda Radovanu Karadžiću 24. marta

HAG - Haški tribunal će u četvrtak, 24. marta, izreći presudu prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.