BiH

Vučurević: Presuda Karadžiću nije donesena danas

Vučurević: Presuda Karadžiću nije donesena danas
Vučurević: Presuda Karadžiću nije donesena danas

TREBINJE - Božidar Vučurević, ratni predsjednik opštine Trebinje i tadašnji bliski saradnik Radovana Karadžića, nije iznenađen presudom koja mu je izrečena u Haškom tribunalu.

"Nisam iznenađen jer ova presuda nije donesena danas. Ove i ovakve presude su donesene daleko prije rođenja Radovanova, prije nego mu se majka udala, mnogo prije, jer su Srbi svaki put ratovali na strani saveznika, a kad se rat završio primali su savezničke šamare", rekao je Vučurević.

Kaže da ovakvi odnosi nažalost "još nisu došli u pamet Srbima", pa i kada je pala Hitlerova Njemačka na koju su druga dva naroda pri okupaciji bacali cvijeće i lovorove vijence, Srbi su ovaj događaj smatrali oslobođenjem a drugi prevratom.

"Kada su kreatori po treći put razbijali Jugoslaviju znali su da će za nju po treći put ginuti samo Srbi, pa su nas unaprijed osudili. Svi su srpski važniji ljudi unaprijed osuđeni, pa sam ovakvu presudu i očekovao", kaže Vučurević.

Dodaje da jedina stvar koja se sada može uraditi, a koju će preduzeti Izvorna Srpska demokratska stranka, jeste da se nakon konačne presude, a ona će uslijediti tek nakon uloženih žalbi, zatraži od srpskog naroda i zvaničnih institucija Republike Srpske da se taj dan konačne presude proglasi Danom srpske narodne žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije