BiH

Čubrilović: Još jedna politička odluka Ustavnog suda

Čubrilović: Još jedna politička odluka Ustavnog suda
Čubrilović: Još jedna politička odluka Ustavnog suda

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, reagujući na odluku Ustavnog suda BiH da odbaci inicijativu Republike Srpske za preispitivanje prethodne odluke o Danu Republike, rekao je da je ovo još jedna politička odluka.

On je rekao, da odluku Suda očekuje u pisanoj formi, te je u ovom trenutku teško odustati od referenduma o Danu Republike.

"Očekujem u pisanoj formi odluku suda, ali ne sumnjamo da je takva kao što ste vi rekli. To je još jedna od više političkih odluka, i politika će dati odgovor na to kad sve budemo imali u pisanoj formi. Teško je u ovom trenutku odustati od referenduma. Narodna skupština Republike Srpske ima samo jednu odluku, a ja kao njen predsjednik dužan sam da provodim odluke koje su na snazi”, rekao je za ATV Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS.

Podjsetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbacio je apelaciju Republike Srpske za preispitivanje prethodne odluke kojom se Dan Republike Srpske proglašava neustavnim. Sud je takođe prihvatio apelaciu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i privremeno zabranio sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije