BiH

Duraković: Srbija ne treba da se miješa u izbore u Srebrenici

Duraković: Srbija ne treba da se miješa u izbore u Srebrenici
Duraković: Srbija ne treba da se miješa u izbore u Srebrenici

SREBRENICA - Još uvijek aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Srebrenici, te primjetio da to u ovom trenutku ne čini jedino premijer Aleksandar Vučić, koga, kako kaže, smatra vrlo ozbiljnim i mudrim političarem, čovjekom koji zasigurno igra ključnu političku ulogu u cijelom reionu.

Duraković je ocjenio da je Vučić vrlo spremno dočekao sve probleme u BiH.

"I, evo, sada jedino on ne komentariše Srebrenicu, što govori o njegovoj ozbiljnosti", rekao je on.

Podsjetivši se nedavnog boravka sa Vučićem u Njujorku, gdje su zajedno učestvovali na panelu Klinton fondacije, Duraković kaže da je Vučić vrlo spremno i hrabro zastupao narod i zemlju koju vodi.

"Zato ja imam veoma veliki respekt prema njemu", rekao je.

"S druge strane, ja sam tom prilikom kao načelnik Srebrenice zastupao naše ovdašnje intrese i pri tom smo našli dodirne tačke", kaže Duraković i dodaje da bi volio da se njegova saradnja sa Vučićem nastavi.

"Vidjećemo kakvi će biti rezultati ovih izbora, ali saradnja zasigurno neće izostati", rekao je Duraković.

Upitan koja bi bila poruka srpskim političarima, Duraković kaže da Srbija ima svoje probleme i da je njima treba da se bavi.

"BiH je susjed Srbije, Srbija treba da prati odnose dviju država, ali ne i da se miješa unutrašnje odnose BiH, jer nema potrebe. Srbija treba da ohrabruje i Srbe i Bošnjake, i to jeste Vučićeva politika u ovom trenutku, koju bi trebalo svi da slede", rekao je Duraković.

Smatra da nije u redu to što političke događaje u Srebrenici komentarišu predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ili ministri Ivica Dačić i Aleksandar Vulin, te pita kako bi bilo ako bi se, na primjer, Bakir Izetbegović bavio izborima u Čajetini.

"Kada javnost reaguje, to je u redu, ali ako su to Nikolić, Dačić, Vulin... Jedino je Vučić tih oko toga, jer čovjek vodi svoju zemlju u pravom smjeru i drugo ga ne interesuje. Zato imam veliki respekt prema Vučiću", ponovio je Duraković.

Potvrdio je da je imao kontakte sa predstavnicime međunarodne zajednice u BiH i za njih je, kako je rekao, ključ mir i stabilnost.

Jer, ukazao je, Srebrenica je "rak rana" Bošnjaka i bez obzira na to gdje žive oni su zabrinuti za to što se dešava u toj opštini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije