BiH

Hrvatski zvaničnici smiruju tenzije u Stocu

Hrvatski zvaničnici smiruju tenzije u Stocu
Hrvatski zvaničnici smiruju tenzije u Stocu

ZAGREB, STOLAC - Potpredsjednik Vlade Hrvatske Božo Petrov i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač sastaće se danas sa načelnikom opštine Stolac Stjepanom Boškovićem.

Sastanak je najavljen za 14 časova u zgradi opštine Stolac, a izjave za medije u 15.05 časova, najavljeno je iz Vlade Hrvatske.

Iz Opštinskog odbora HDZ-a Stolac najavljeno je da će tokom posjete izaslanstvo Vlade Hrvatske razgovarati sa Boškovićem i članovima Opštinskog odbora HDZ-a BiH o nasilno prekinutim lokalnim izborima 2. oktobra u Stocu.

Stolac je juče posjetio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je rekao da je uvjeren da će nadležne institucije reagovati, štiteći ustavnost i vladavinu zakona.

Čović, koji je predsjednik HDZ-a, sastao se sa načelnikom opštine Stolac koji ga je upoznao o događajima tokom održavanja lokalnih izbora i ukazao na grube povrede demokratskih procedura i zakona BiH, dramatično ugrožavanje demokratskog poretka i njegovog funkcionisanja u BiH.

Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je sinoć da Stolac nikada nije bio niti će biti hrvatski prostor i osudila izjavu Čovića da je Stolac "hrvatski prostor".

Iz SDA poručuju da je CIK dužan u roku od 14 dana organizovati ponovni izborni proces u svim redovnim izbornim mjestima u Stocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije