BiH

Pavlović: Durakoviću neće pomoći ni glasovi u odsustvu i putem pošte

Pavlović: Durakoviću neće pomoći ni glasovi u odsustvu i putem pošte
Pavlović: Durakoviću neće pomoći ni glasovi u odsustvu i putem pošte

SREBRENICA - Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je danas da će srpski kandidat za načelnika opštine Mladen Grujičić imati 400 do 500 glasova više od svog protivkandidata Ćamila Durakovića i nakon probrojavanja glasova birača koji su glasali u odsustvu i putem pošte.

Pavlović kaže da Duraković očekuje 3.000 glasova onih koji su glasali u odsustvu i putem pošte, što je, kako ističe, nemoguće.

"Nije moguće da svi ti birači glasaju, a među njima ima i oko 450 srpskih birača, što umanjuje Durakovićeva očekivanja, a prema podacima sa birališta u Federaciji BiH od 1.700 birača za glasanje u odsustvu na izbore je izašlo njih oko 1.350, iako su srpski posmatrači registrovali da ih je glasalo manje od 1.000. To govori da su Durakovićeva očekivanja nerealna", rekao je Pavlović novinarima.

Pavlović je izrazio očekivanje da će prebrojavanje glasačkih listića proteći korektno i da će se doći do rezultata koji obezbjeđuju pobjedu Mladena Grujičića za načelnika Srebrenice.

On je pozvao građane na mir i toleranciju, navodeći da je politika Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" mir, tolerancija i suživot i da će se boriti da uz obećane podsticaje institucija Republike Srpske ova opština bude privlačna i bezbjedna za sve njene građane.

Na osnovu podataka sa 24 od 27 biračkih mjesta u Srebrenici za Grujičića je glasalo 3.957 birača, a za Durakovića 1.645.

Pavlović očekuje da budu uneseni podaci i sa preostala tri biračka mjesta, navodeći da su predsjednik biračkog odbora i posmatrači sa biračkog mjesta u Kulturnom centru u toku dana potpisali zapisnik u Opštinskoj izbornoj komisiji.

On kaže da se očekuje da podaci sa tog biračkog mjesta uskoro budu objavljeni i uvršteni u ukupne izborne podatke.

Pavlović je istakao da su danas uneseni podaci sa biračkog mjesta u selu Brežani, gdje je za Grujičića glasalo 78, a za Durakovića 14 birača.

"Očekujemo da će biti prihvaćeni i potpisani zapisnici i sa biračkih mjesta u naselju Petriča i birališta na kome se glasalo lično, gdje je od 340 registrovanih izašlo samo 30 birača", rekao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije