2016 izbori

Cvijanović: Vučić izrekao ono na što vlasti u Srpskoj odavno upozoravaju

ZVORNIK - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdnjom o umiješanosti zapadnih sila u izbore u Srpskoj, izrekao ono na šta vlasti u Srpskoj već odavno upozoravaju i da je sigurna da će nakon izbora iznijeti sve dokaze o tome.

CIK objavio konačne rezultate: Pogledajte ko su novi gradonačelnici, načelnici i odbornici

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH utvrdila je na današnjoj sjednici rezultate lokalnih izbora koji su održani 2. oktobra.

CIK nije odobrio prebrojavanje glasačkih listića

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je odbacila 11 zahtjeva za poništenje, odnosno ponavljanje izbora na pojedinim ili svim biračkim mjestima u pojedinim izbornim jedinicama, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Počelo prebrojavanje listića iz Srebrenice

SARAJEVO - U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, uz prisustvo posmatrača, počelo je prebrojavanje glasačkih listića sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice, javio je dopisnik Srne.

Borenović traži da se redefinišu odnosi u Savezu za promjene

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas da je potrebno redefinisati odnose u Savezu za promjene (SzP) i ojačati opozicionu borbu u Republici Srpskoj.

Hrvatski zvaničnici smiruju tenzije u Stocu

ZAGREB, STOLAC - Potpredsjednik Vlade Hrvatske Božo Petrov i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač sastaće se danas sa načelnikom opštine Stolac Stjepanom Boškovićem.

Duraković optužio Grujičića da diže tenzije

SREBRENICA - Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković optužio je danas srpskog kandidata za tu poziciju Mladena Grujičića, koji je po broju glasova trenutno u vođstvu, da je odgovoran za stvaranje tenzija u toj opštini nakon nedjeljnih lokalnih izbora.

Na jednom biračkom mjestu isti broj glasova dobilo čak 13 kandidata

LIVNO – Na biračkom mjestu O.Š. Dobro 13 kandidata od 36 sa liste HDZ-a za Opštinsko vijeće Liivno dobilo je isti broj glasova – 133!

CIK odobrio ponovo prebrojavanje glasačkih listića u Srebrenici

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica odobriće otvaranje izbornih vreća za ponovno prebrojavanje glasačkih listića kako bi se, kontrolnim brojanjem, utvrdilo da li je bilo eventualnih nepravilnosti u do sada objavljenim rezultatima lokalnih izbora provedenih u nedjelju, 2. oktobra.

Pavlović: Durakoviću neće pomoći ni glasovi u odsustvu i putem pošte

SREBRENICA - Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je danas da će srpski kandidat za načelnika opštine Mladen Grujičić imati 400 do 500 glasova više od svog protivkandidata Ćamila Durakovića i nakon probrojavanja glasova birača koji su glasali u odsustvu i putem pošte.

I Duraković dobio prijeteće poruke (FOTO)

SREBRENICA - Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice i kandidat na lokalnim izborima za tu funkciju, dobio je prijeteće poruke na Facebooku.

Grujičić ubjedljivo vodi ispred Durakovića

SARAJEVO - Kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić sa 3.957 glasova ubjedljivo vodi ispred nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića kojeg podržavaju bošnjačke partije, a koji je dobio 1.645 glasova birača, podaci su Centralne izborne komisija (CIK) BiH.

Šebeza podržalo 100 odsto glasača

SARAJEVO – Gojko Šebez iz SNSD-a izabran je za načelnika Kupresa (RS), objavljeno je na internet stranici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Mićić ispred Maksimovića 0,4 odsto

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da u Bijeljini, nakon obrađenih 174 od 180 biračkih mjesta, vodi kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Mićo Mićić (SDS) sa 49,2 odsto, a slijedi Zlatko Maksimović iz Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" sa 48,8 odsto osvojenih glasova.

Dačić: Neće biti problema u Srebrenici

BUDIMPEŠTA - U Srebrenici neće biti nikakvih problema ako dođe do promjene vlasti, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za TV B92.