2016 izbori

Maksimović sumnja u izborni rezultat

BIJELJINA - Kandidat za gradonačelnika koalicije "Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović izjavio je danas da se "veoma čudne stvari" dešavaju sa izbornim rezultatom u Bijeljini i da će svoje sumnje iznijeti javnosti najkasnije sutra.

Miloradu Simiću četvrti mandat

DERVENTA - Kandidat SNSD-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a i SDP-a za načelnika opštine Derventa Milorad Simić osvojio je 8.477 glasova ili 64,37 odsto, dok je njegov protivkandidat iz Saveza za promjene Nade Planinčević osvojio 4.693 glasa ili 35,63 odsto, preliminarni su, nezvanični i nekompletni rezultati koje je objavila Centralna izborna komisija BiH.Objavljeni rezultati su nakon obrađenih podataka od 42 biračka odbora, ili 89,36 odsto. Pravo glasa imalo je 33.818 građana na 47 biračkih mjesta.

Abdić se vraća na velika vrata u politiku

VELIKA KLADUŠA - Fikret Abdić, kandidat Laburističke stranke BiH, prema prvim preliminarnim rezultatima, dobio je najviše glasova za načelnika opštine Velika Kladuša.

Izetbegović: Još nije gotovo u Srebrenici, Abdić je istrošeni starac

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je večeras da su osvojili 34 načelničke pozicije i to 33 u FBiH i jednu u RS.

Radojičić poručio: Večeras slavimo, sutra idemo da radimo

BANJALUKA –Igor Radojičić, kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke, rekao je večeras da su uvjerljivo pobijedili u Banjaluci.

Nikišić: SDP postala druga partija u Federaciji

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija (SDP) BiH imat će nove načelnike u Lukavcu (Edin Delić), Živinicama (Samir Kamenjaković) i Maglaju (Mirsad Mahmutagić.

Imamović peti put zaredom na čelu Tuzle

TUZLA – U štabu Gradskog odbora SDP-a u Tuzli slave pobjedu na lokalnim izborima 2016., čime će, ako se ne dogodi neočekivani obrt do završetka brojanja glasačkih listića, nastaviti kontinuitet vlasti reformista i socijaldemokrata, koji traje neprekidno od 1990. godine.

ANKETA: Šta očekujete poslije ovih izbora?

Građani uglavnom vjeruju u boljitak.

Bosić: Loše stojimo

BANJALUKA - Mladen Bosić, predsjednik SDS-a kazao je kako su rezultati izbora za ovu stranku loši bez obzira što rezultati sa terena i dalje dolaze.

Radojičić povećao prednost, vodi sa preko 12.000 glasova

BANJALUKA - Rajko Radovanović, predsjednik Izbornog štaba SNSD-a u Banjaluci, rekao je da Igor Radojičić, kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a, ubjedljivo vodi u trci za gradonačenika Banjaluke.

SDS izgubio vlast na Palama

PALE - Kandidat koalicije "Složno za Pale" Boško Jugović proglasio je pobjedu u Palama, sa oko 1700 glasova razlike.

Radojičić vodi u trci za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Na oko 30 biračkih mjesta u Banjaluci u prednosti je kandidat SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, nezvanično saznaje Srna.

DNS-u četiri načelničke fotelje

BANJALUKA - Prema prvim još nepotvrđenim rezultatima koje su za "Nezavisne" potvrđene u republičkom izbornom štabu DNS-a u Banjaluci ova partija je do sada osvojila mjesta četiri načelnička mjesta.

Izbori u oku fotoreportera "Nezavisnih" (FOTO)

BANJALUKA - U BiH su danas održani lokalni izbori na kojima su građani birali vlast u 141 lokalnoj zajednici, te u Brčko distriktu.

Birališta u Laktašima zatvorena, glasalo 60,38 odsto birača

LAKTAŠI - Na području opštine Laktaši sva biračka mjesta na današnjim lokalnim izborima uredno su zatvorena u 19.00 časova, a svoje biračko pravo iskoristilo je 60,38 odsto građana s parvom glasa iz ove opštine.