BiH

Jugović: Ponovo pokrenuti pogon mljekare u Mokrom

Jugović: Ponovo pokrenuti pogon mljekare u Mokrom
Jugović: Ponovo pokrenuti pogon mljekare u Mokrom

Mokro - Kandidat Koalicije "Složno za Pale" Boško Jugović rekao je danas da je vlasnik mljekare "Milk" u Mokrom kod Pala morao da zatvori preduzeće zbog nedostatka sluha opštinske vlasti, ali da je, ukoliko se takav odnos promijeni, spreman da ponovo pokrene proizvodnju mlijeka.

"Mljekara `Milk` je u privatnom vlaništvu i ima sve kapacitete da dnevno preradi pet tona mlijeka. Nažalost, zbog nedostaka sluha aktuelne opštinske uprave vlasnik Dragan Jokić morao je zatvoriti, preorijentisati na uslužnu djelatnost", rekao je novinarima Jugović koji je danas posjetio pogone preduzeća mljekare.

Prema njegovim riječima, kapaciteti ove mljekare sasvim su dovoljni da se iskoristi i prikupi kompletno mlijeko koje lokalni domaćini i vlasnici farmi mogu u isporuče.

Jugović je naglasio da će koalicija, kada osvoji vlast u opštini Pale, nastojati da pruži punu podršku porodičnim preduzećima kao što je mljekara u Mokrom.

Prema njegovim riječima, nastojaće da podsticajima stimulišu proizvodnju malih i srednjih preduzeća na korist kompletnog stanovništva ove lokalne zajednice.

Koaliciju "Složno za Pale" čine SNSD, Pokret za naša grad - Pale, DNS, SP, Ujedinjena Srpska, SzDS i Ekološka partija Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije