Gradovi

Sumnja u krađu: Maksimović zatražio ponovno brojanje glasova u Bijeljini

Sumnja u krađu: Maksimović zatražio ponovno brojanje glasova u Bijeljini
Sumnja u krađu: Maksimović zatražio ponovno brojanje glasova u Bijeljini
Srna

BIJELJINA - Kandidat za gradonačelnika koalicije "Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović izjavio je danas da su zbog sumnji u krađu glasova podnijeli 31 prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Bijeljina i da je u toku ponovno brojanje glasova na šest biračkih mjesta.

"Ako se ponovo prebroje vreće i glasovi sa određenih biračkih mjesta, siguran sam da ću preći u prednost", rekao je Maksimović novinarima i dodao da se već "topi" prednost protivkandidata iz Saveza za promjene Miće Mićića od 400 glasova.

On nije isključio mogućnost ponovljenih izbora u Bijeljini ili samo na nekim biračkim mjestima, kao ni proteste zbog izborne krađe, uz tvrdnju da je njegova pobjeda nad Mićićem između 1.000 i 2.000 glasova.

Nosilac odborničke liste SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da stranke koalicije "Bijeljina pobjeđuje" imaju skupštinsku većinu od 17 ili 18 odbornika i da sa suprotstavljenim političkim blokom neće ni pregovarati.

"Nakon verifikacije mandata nećemo prihvatiti drugu odluku osim pobjede Maksimovića i na svaki način ćemo osporiti izbor gradonačelnika na nelegalan način", najavio je Ćorić.

On je istakao da su odnosi stranaka unutar koalicije čvrsti i da će u skupštinsku većinu pozvati i neke od stranaka iz suprotstavljenog političkog bloka.

Konferenciji za novinare prisustvovali su nosioci odborničkih lista svih stranaka koje podržavaju Maksimovića, koji su jedinstveno poručili da neće prihvatiti izbornu krađu.

Kao primjeri neregularnosti na izborima u Bijeljini navedeni su razotkrivena kupovina glasova unutar romske populacije u korist visokih funkcionera SDS, tako da je uz lične karte u zamjenu za robu ili novac izlaznost na izbore u romskom naselju Tombak dostigla 97 odsto.

Iz koalicije "Bijeljina pobjeđuje" ukazali su i na činjenicu da su zapisnici iz naselja Janja sa većinskim bošnjačkim stanovništvom stigli posljednji i da se ti podaci ne slažu sa podacima posmatrača stranaka.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije