Gradovi

Nova LED rasvjeta u pješačkoj zoni Dobrinje

Nova LED rasvjeta u pješačkoj zoni Dobrinje
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Nova LED rasvjeta u pješačkoj zoni Dobrinje

SARAJEVO - Puštena je u funkciju nova LED rasvjeta duž šetališta u Bulevaru branioca Dobrinje u Sarajevu, na dionici od spoja sa ulicom Lava Tolstoja do spoja sa ulicom Janka Jolovića.

Dotrajala i stara rasvjeta zamijenjena je novom modernom LED rasvjetom koja osim što pruža bolju vidljivost, takođe troši znatno manje električne energije, a i dugotrajnija je.

Puštanju u funkciju nove rasvjete prisustvovao je načelnik opštine Novi Grad Semir Efendić, koji je zajedno sa saradnicima, predstavnicima savjeta mjesnih zajednica i građanima prošetao osvjetljenim šetalištem.

“Mi smo prije nekoliko godina ipak u danima vikenda i radnim danima poslije 17 sati prostor zatvorili za automobile i ostavili za kretanje pješaka. Ovo je prvi put da u Novom Gradu postavljamo klasičnu rasvjetu samo za pješačku zonu. Njen dizajn upotpunjava ovu pješačku zonu, a postoji mogućnost da se ona ukrasi cvijećem. Radi se o LED rasvjeti koja je kvalitetnija, troši manje energije i projektovana je u skladu sa standardima da bi prostor bio adekvatno osvijetljen za pješake. Odavde smo krenuli sa rasvjetom, a plan je da cijeli Bulevar dužine blizu kilometra bude osvijetljen na isti način”, kazao je načelnik Efenedić.

Izgradnja nove LED rasvjete dio je projekta modernizacije javne rasvjete na širem području opštine Novi Grad. Za radove u ovom dijelu naselja Dobrinja iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 160.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije