Gradovi

Građani Sarajeva blokirali raskrsnicu kod Zemaljskog muzeja

Građani Sarajeva blokirali raskrsnicu kod Zemaljskog muzeja
Građani Sarajeva blokirali raskrsnicu kod Zemaljskog muzeja

SARAJEVO - Oko 1.000 građana koji su se okupili večeras ispred Zemaljskog muzeja blokiralo je raskrsnicu u svim pravcima na mjestu gdje su sinoć automobilom usmrćene dvije djevojke. U prekidu je i tramvajski saobraćaj.

Građani su u velikom broju položili ruže i zapalili svijeće na mjestu tragedije, te nosili transparente sa natpisom ”Ja sam sljedeća”.

Na raskrsnici se nalazi veliki broj pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon tragedije koja je potresla bh. javnost građani su se tokom dana samoorganizovali putem društvene mreže Facebook najavivši mirno okupljanje u 20 sati na mjestu gdje se dogodila nesreća.

Građani su se danas, nakon nesreće u kojoj su smrtno stradale djevojke, spontano okupili ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo gdje su tražili ostavke nadležnih i strožije kazne za vozače.

Edita Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selma Agić (20) iz Bugojna, najbolje prijateljice i cimerke, studirale su na odsjeku psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Njih je sinoć nešto prije 22 sata na pješačkom prelazu kod Muzeja usmrtio 25-godišnji Sanjin Sejfić, prošavši kroz crveno svjetlo vozilom Golf VI brzinom 100 kilometara na sat.

Jedna od djevojaka preminula je odmah na licu mjesta, dok je druga podlegla nekoliko sati kasnije. Sejfić je nakon nesreće pobjegao, a policija i dalje traga za njim.

Kako je potvrđeno iz policije Kantona Sarajevo, Sejfićev automobil s vidnim oštećenjima jutros je pronađen u Opštini Novo Sarajevo gdje je osumnjičeni i nastanjen.

U potragu za Sejfićemm, osim sarajevske policije, uključene su i druge policijske agencije među kojima i Granična policija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije