Gradovi

PU Doboj: Nije bilo manjkavosti u istrazi o ubistvu Garića

PU Doboj: Nije bilo manjkavosti u istrazi o ubistvu Garića
Foto: Arhivska fotografija | PU Doboj: Nije bilo manjkavosti u istrazi o ubistvu Garića

DOBOJ - Policijska uprava Doboj demantovala je navode iz SDS-a da su manjkavosti u radu policijskih službenika doprinijele oslobađajućoj presudi u slučaju ubistva nekadašnjeg potpredsjednika ove stranke Branislava Garića izvršenog prije devet godina.

“Podsjećamo javnost, a posebno pripadnike ove stranke da je tadašnji Centar javne bezbjednosti Doboj podnio Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Rajka Savića Okružnom tužilaštvu Doboj zbog postojanja osnova sumnje da je 26. aprila 2009. godine u ulici Vidovdanska bb u prostorijama ove stranke počinio krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. KZRS.

Naime lice je dan nakon izvršenja krivičnog djela uz Izvještaj predato nadležnom tužilaštvu, pod čijim nadzorom je i vođena istraga”, saopšteno je iz PU Doboj.

U saopštenju su podjsetili i da da je Savić oslobođen od optužbe zbog krivičnog djela ubistva, jer nije bio uračunljiv u vrijeme izvršenja djela, što je utvrđeno na osnovu izvršenog vještačenja, naloženog od strane suda.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neće komentarisati pravosnažnu presudu nadležnog suda.
Ministarstvo neće dozvoliti da netačne i neumjesne izjave, odnosno napadi na institucije Republike Srpske, utiču na rad policijskih službenika i drugih pripadnika ovog Ministarstva, koji će i u narednom periodu poslove iz svoje nadležnosti obavljati u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima Republike Srpske”, navedeno je u saoštenju PU Doboj.

SDS je danas u Doboju organizovao protestnu šetnju povodom devet godina od ubistva Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a, kako bi, kažu, iskazali nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude za taj zločin, ali i nezadovoljstvo radom pojedinih republičkih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije