Tenis

Kuznjecova i Azarenka u finalu Majamija

Kuznjecova i Azarenka u finalu Majamija
Kuznjecova i Azarenka u finalu Majamija

Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova plasirala se u finale WTA turnira u Majamiju, pobjedom nad Timeom Bačinski u dva seta.

Kuznjecova, koja je prije dolaska na Floridu imala skor 8-7 ove sezone, nastavila je sa briljantnim partijama i savladala Švajcarkinju rezultatom 7:5, 6:3.

Neobično za ženski tenis, u prvih skoro sat igre nije bilo brejkova, iako su obe igračice mogle da stignu do prednosti.

To je za rukom pošlo trenutno 19. igračici svijeta koja je iskoristila prvu brejk loptu u 12. gemu i automatski osvojila set.

Ovakav rasplet događaja pokrenuo je seriju brejkova na obe strane – Kuznjecova je ipak napravila jedan više i poslije trijumfa nad Serenom Vilijams, ostvarila još jedan veliki rezultat.

Obe teniserke imale su po 30 neiznuđenih grešaka, Timea je zabilježila četiri vinera više (25:21), ali je katastrofalna realizacija brejk lopti koštala boljeg rezultata. Uspjela je da iskoristi samo dvije od 14 prilika, dok je Ruskinja imala mnogo bolji učinak – 4/7.

Plasirala se u finale 10 godina pošto je slavila na terenima Ki Biskejna, a tamo će igrati sa Viktorijom Azarenkom koja je savladala Anđeliku Kerber sa 6:2, 7:5.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije