Tenis

U polufinalu Majamija Kerber na Azarenku

U polufinalu Majamija Kerber na Azarenku
U polufinalu Majamija Kerber na Azarenku

Treća teniserka svijeta Anđelika Kerber plasirala se u polufinale WTA turnira u Majamiju pobjedom nad Medison Kiz sa 6:3, 6:2.

Kerber je odigrala izuzetno kvalitetan meč koji je u svoju korist riješila poslije nešto manje od 70 minuta igre.

Kiz se držala sve do sredine prvog seta, ali je onda uslijedila furiozna serija Njemice od sedam uzastopnih gemova kojim je prelomila duel.

U sedmom gemu osvajačica ovogodišnjeg Australijan opena spasla je jednu brejk loptu, a onda već u sljedećem kaznila promašaje rivalke i stigla do prvog seta. Amerikanka je počela da griješi, forhend je nije slušao i vrlo brzo se našla u velikom problemu.

Anđelika je svaki iole važniji poen i poslije samo 18 minuta igre u drugom setu, na semaforu je pisalo 4:0. To je bilo dovoljno za četvrti trijumf u petom međusobnom duelu sa Medison.

Odigrala je onoliko koliko joj je bilo neophodno – zabilježila je samo 5 vinera (svih 5 u prvom setu), ali samo 11 neiznuđenih grešaka, dok je njena protivnica imala 19 direktnih poena i čak 39 grešaka.

U reprizi četvrtfinala prvog Gren slema sezone, druga nositeljka igraće protiv Viktorije Azarenke koja je u dva seta eliminisala Džoanu Kontu. Kerber je u Melburnu prije dva mjeseca savladala Bjeloruskinju sa 6:3, 7:5 priredivši malo iznenađenje, ali je onda napravila najveći uspeh u karijeri.

To je ujedno bio i prvi trijumf u sedmom meču sa Azarenkom.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije