BiH

Cvijanović: Validan popis u interesu Srpske

Cvijanović: Validan popis u interesu Srpske
Cvijanović: Validan popis u interesu Srpske

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je, tokom sastanka sa ambasadorom Švedske Fredrikom Šilerom, očekivanje da će u što skorijem periodu doći do usaglašavanja mehanizma koordinacije koji uvažava ustavne nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, a koji je jedan od preduslova za brže kretanje BiH ka EU.

Govoreći o odluci Agencije za statistiku BiH o popisu stanovništva, Cvijanovićeva je naglasila da je samo validan popis usklađen sa međunarodnim standardima, interes Republike Srpske, te da se pod izgovorom bržeg puta BiH ka EU ne može opravdati jednostrano donesena odluka Agencije.

Tokom susreta sagovornici su razmijenili mišljenje o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa osvrtom na proces evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Zajednički je ocijenjeno da je privredna saradnja Republike Srpske i Švedske dobra, ali da postoje brojne neiskorišćene mogućnosti za njeno proširenje i jačanje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije