BiH

Borenović Incku poslao knjigu “Zločini nad Srbima u NDH”

Borenović Incku poslao knjigu “Zločini nad Srbima u NDH”
Borenović Incku poslao knjigu “Zločini nad Srbima u NDH”

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, poslao je danas visokom pedstavniku međunarodne zajednice u BiH Valentinu Incku knjigu “Zločini nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj” I tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Borenović je tako još jednom reagovaju na osuđujuću izjavu visokog predstavnika koji je Republiku Srpsku uporedio juče sa zločinačkomm NDH Ante Pavelića.

Na koricama knjige, Borenović od Incka ponovo zatražio izvinjenje I naveo da kao Srbin ne može da ostane ravnodušan na to što je visoki predstavnik Republiku Srpsku stavio u isti kontekst sa Nezavisnom državom Hrvatskom.

"Kao pravoslavni hrišćanin, u vrijeme praznovanja rođenja Gospoda našeg Isusa Hrista, tu nesmotrenost pokušaću da objasnim Vašom neupućenošću", naveo je.

Borenović je objasnio i da je Incku poslao Dejtonski sporazum kako bi ga podsjetio da taj document predviđa postojanje i ulogu visokog predstavnika u BiH, zbog kojeg, kao je naveo “ Vi danas jeste ovdje, ali i učvrstio poziciju Republike Srpske".

"Očekujem da se čitanjem, i knjige i sporazuma, bolje upoznate šta stoji iza dva dijametralno suprotna pojma koja tako olako koristite. I dalje očekujem Vaše izvinjenje svim Srbima i stanovnicima Republike Srpske", naveo je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije