BiH

Prijetili "Nezavisnim": Krv će teći potocima, RS više neće biti

Prijetili "Nezavisnim": Krv će teći potocima, RS više neće biti
Prijetili "Nezavisnim": Krv će teći potocima, RS više neće biti

BANJALUKA Redakcija "Nezavisnih novina" primila je anonimni mail u kojem se nalaze ozbiljne prijetnje, vjerovatno upućene povodom referenduma o Danu RS.

"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti", navodi se u poruci.

Po dobijanju poruke "Nezavisne novine" su prijetnju zvanino i prijavile Policijskoj stanici u Lazarevu.

Mirna Miljanović, naelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUPa RS, kazala nam je kako je mail s istim sadržajem stigao na više adresa u RS, ne samo na našu.

"Taj isti sadržaj je stigao na više mail adresa u RS, Odjeljenje za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje mail adrese je poruka upućena", kazala je Miljanovićeva.

Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih", kazala je kako su nažalost prijetnje svakodnevica novinara.

"Iako ih često doživljavamo, nikada nijednu nismo shvatili olako, pa nećemo ni ovu. Nadamo se da će pripadnici MUP-a preduzeti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi otkrili odakle je poslata prijetnja", kazala je Gojković-Arbutina.

Ona je istakla čvrstu odlučnost zaposlenih u "Nezavisnim" da uprkos prijetnjama i opasnostima nastave revnosno i odgovorno da rade svoj posao.

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, osudio je prijetnje i pozvao MUP RS da zaštiti novinare od svake potencijalne prijetnje.

"Ovakvi slučajevi se moraju istražiti. Mora se znati ko stoji iza ovakvih sve češćih prijetnji novinarima, kako u BiH, tako i u regionu", rekao je Vukelić i istakao da ovakve stvari ne treba uzimati olako, pogotovo što je u ovom slučaju prijetnja upućena čitavoj jednoj redakciji.

Povezana vijest:
Nakon "Nezavisnim", prijetnja i Narodnoj skupštini RS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije