BiH

Košarac: Bosić i SDS minimiziraju referendum

Košarac: Bosić i SDS minimiziraju referendum
Košarac: Bosić i SDS minimiziraju referendum

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac upozorio je da predsjednik SDS-a Mladen Bosić i drugi zvaničnici te partije svjesno i namjerno minimiziraju i bagatelišu značaj predstojećeg referenduma o 9. januaru, Danu Republike Srpske.

Komentarišući jučerašnji govor predsjednika SDS-a Mladena Bosića na Skupštini te stranke u Bijeljini, Košarac je ocijenio da je očigledno da SDS i zvaničnici te partije nisu politički dorasli vremenu u kome žive i da značaj referenduma, kao najvažnijeg demokratskog instrumenta za odbranu srpskog naroda i RS, daleko premašuje "dječije političke igrice koje, šurujući sa Bakirom Izetbegovićem i strancima, igraju Bosić i njegova stranačka družina".

"Bosić nikada javno i zvanično nije pozvao članstvo SDS-a i sve druge građane Republike Srpske da 25. septembra izađu na referendum, da potvrde da je 9. januar rođendan Republike Srpske i da im taj praznik niko ne može oduzeti, niti zabraniti. Šta čekaju?! Bošnjačke glasove na lokalnim izborima! To je pravi razlog zbog kojeg Bosić izigrava portparola Bakira Izetbegovića i Valentina Incka, minimizirajući značaj referenduma“, naglasio je Košarac.

On je zvaničnicima SDS-a poručio da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima odnijeti sigurnu pobjedu i da bi pobijedio i da referendum o Danu Republike nije raspisan.

"Za nas je referendum svetinja, a za Bosića samo mogućnost da pred članstvom SDS-a opravda poraz koji će pretrpjeti 2. oktobra. U tome je ogromna razlika između nas i njih", istakao je Košarac.

On je dodao da je SNSD u protekle dvije godine jednakim žarom branio i štitio interese Republike Srpske kao i u periodu kada je ta stranka vršila vlast u zajedničkim institucijama u Sarajevu.

"Institucije Republike Srpske morale su u posljednje dvije godine da rade dupli posao - i da vode računa o situaciji u Republici Srpskoj i da iz Banjaluke, uz pomoć parlamentaraca SNSD-a, štite interese Republike Srpske i Srba u Sarajevu. I jedan i drugi posao otežavali su predstavnici takozvanog Saveza za promjene, koji su u parlamentu i Savjetu ministara BiH bili lutke na koncu Bakira Izetbegovića i pojedinih stranih ambasadora", upozorio je Košarac.

On je rekao da predstavnici SDS-a i Saveza za promjene u protekle dvije godine u Sarajevu nisu odbranili ništa, osim sopstvenih fotelja i interesa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije