BiH

Protić: Proces protiv srpskog naroda

Protić: Proces protiv srpskog naroda
Protić: Proces protiv srpskog naroda

SARAJEVO - Šef poslaničkog kluba Socijalističke partije u Narodnoj skupštini RS Slobodan Protić, koji je danas u Tužilaštvu BiH kao svjedok dao izjavu u vezi sa održavanjem referenduma o Danu Republike, ocijenio je da je evidentno da se, preko parlamenta Srpske i poslanika, sudi srpskom narodu.

Protić je novinarima u Sarajevu rekao da je razgovor sa tužiocem bio veoma korektan, te istakao da je on svjedok od kojeg Tužilaštvo BiH neće imati nikakve koristi.

"Ja ne mogu biti svjedok protiv predsjednika RS i srpskog naroda kojem pripadam. Uvijek ću biti uz predsjednika, uz Srpsku i srpski narod kome pripadam", poručio je Protić.

On smatra da do ovog procesa nije trebalo doći, te da njegovi nalogodavci ruše ustavni poredak BiH.

"Toga, očigledno, nisu svjesni. Ne može se suditi srpskom narodu, ni pravu srpskog naroda na život i pravo da kaže ono što misli. Mi ćemo se za ta prava uvijek boriti", naglasio je Protić.

On kaže da ga ovaj proces podsjeća na period od prije 100 godina kada se vodio veleizdajnički proces i kada su naši pradjedovi imali isti ovakav problem.

"A borili su se samo za dvije stvari - slobodu svog naroda i da tuđin ne vlada njihovom zemljom. To, izgleda, još nije završeno", rekao je Protić.

U predmetu koji Tužilaštvo BiH vodi zbog organizovanja referenduma o Danu Republike, izjave je do sada dalo svih devet članova Komisije za sprovođenje referenduma, te nekoliko šefova klubova poslanika u Narodnoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije