Rukomet

Francuska prvi finalista SP u rukometu

Francuska prvi finalista SP u rukometu
Francuska prvi finalista SP u rukometu

Slovenija ide u borbu za bronzu, Karabatić i društvo čekaju Hrvatsku ili Norvešku

Francuska je u finalu Svjetskog rukometnog prvenstva, a tamo domaćin takmičenja čeka Hrvatsku ili Norvešku. Slovenci će u borbu za bronzu nakon poraza 31:25.
 
Francuzi, jedina neporažena ekipa na prvenstvu, vodili su od 29. sekunde, a Slovenci su samo jednom uspjeli stići do izjednačenja (1:1).

Karabatić i društvo su izabranike Veselina Vujovića uništili slovenačkim oružjem - kontranapadima. Na krilima Portea iz kontranapada stigli su do prednosti u prvom dijelu (15:12), a u drugom se Slovenci više nisu uspjeli vratiti.

Igralo se gol za gol sve do 45. minute kada je utakmicu konačno odlučio Remili s tri gola šutevima s devet metara u pet minuta. Francuska je na njegovim krilima odjurila na 27:21, s tribina se orila Marseljeza, a Slovenci su već mogli početi razmišljati o borbi za svjetsku bronzu.

Slovence je uništio francuski golman, ali ne Omeyer

Upravo je Remili bio najbolji francuski strijelac, a dao je šest golova iz deset šuteva. Porte je dao pet golova, a po četiri Mahe i Narcisse. Blistao je, posebno u prvom dijelu, francuski golman Gerard, koji je zasluženo proglašen za igrača utakmice.

Na drugoj strani je Dolenec zabio pet golova, ali svih pet u prvom poluvremenu. Slovencima nije pomogao ni raspoloženi Zagrebov golman Skok. 

 

Francuzi love šesto svjetsko zlato, a Slovenci prvu medalju

Francuska će tako u nedjelju od 17.30 imati priliku osvojiti šesti naslov svjetskog prvaka, a suparnik će joj biti bolji iz drugog polufinalnog meča u kojem će se u petak od 20.45 sati sastati Hrvatska i Norveška.
 
Slovenija će u subotu od 20.45 sati igrati za bronzanu medalju protiv poraženog iz susreta Hrvatska - Norveška. U slučaju pobjede, Slovenija bi osvojila svoju prvu medalju na rukometnim SP-ima.

(Foto: Hina, Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije