Rukomet

Nijemci bolji od Hrvata za prvo mjesto

Nijemci bolji od Hrvata za prvo mjesto
Nijemci bolji od Hrvata za prvo mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je susret zadnjeg kola C grupe od Njemačke s 21-28 (9-13) te će u nedjelju u Monpeljeu u osmini finala igrati s Egiptom.

Izabranici Željka Babića izgubili su direktnu borbu za prvo mjesto grupe od evropskih prvaka Nijemaca, koji su se pokazali prejaki, uz lošu igru Hrvatske u napadu.

Uprkos odličnom početku utakmice i vođstvu 3-1, Hrvatska u narednih jedanaest minuta ostaje bez postignutoga gola, a Nijemci serijom od 6-0 dolaze do prednosti od 7-3, koje su uspješno čuvali do kraja utakmice.

Hrvatski rukometaši su se u 52. minutu približili na dva razlike (20-22), ali nije bilo snage za preokret - štaviše, Nijemci su u samoj završnici došli do velikih sedam razlike.

Kod Hrvatske su Luka Stepančić i Manuel Štrlek dali po pet golova, Tin Kontrec četiri, dok je najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak na ovoj utakmici igrao samo u fazi odbrane i nije se upisao u strijelce.

Njemačku su predvodili Patrik Vinček (6) i Kai Hefner (5), dok je odličan bio golman Andreas Volf bio sjajan s 16 obrana.

Hrvatsku u nedjelju u 20.45 sati u osmini finala čeka put u Monpelje i dvoboj s Egiptom, koji je izgubio od Švedske s 26-33, dok Njemačka igra u Parizu s Katarom u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije