Rukomet

Francuzi lako s Japanom za drugu pobjedu

Francuzi lako s Japanom za drugu pobjedu
Francuzi lako s Japanom za drugu pobjedu

Rukometna reprezentacija Francuske ostvarila je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se odigrava u ovoj zemlji.

"Galski pijetlovi" su u drugom meču savladali Japan rezultatom 31:19, a do pobjede su došli poprilično lako.

Japanci su se držali samo prvih nekoliko minuta, da bi Francuzi onda krenuli sa prepoznatljivom igrom i počeli da zatrpavaju mrežu protivnika.

Čim su došli do prednosti domaćini Svjetskog prvenstva je nisu isputali i samo je uvećavali da bi do kraja prvog poluvremena imali 8 golova viška - 17:9.

Ništa bolje za Japance nije bilo ni drugo poluvrijeme. Već na startu su dozvolili aktuelnim svjetskim prvacima da vežu četiri gola, pa je već tada bilo jasno da za Japance nema povratka u meč. Isti ritam viđen je i u nastavku, pa su Francuzi došli do maksimalnih +15, ali su onda konačno malo popustili pa su njihovi protivnici uspjeli da ublaže poraz.

Dalje od 12 golova minusa nisu mogli pa je utakmica završena 31:19.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Fabregas sa sedam pogodaka, pratio ga je Mahe sa pet. Gigu je dodao četiri, a po tri Karabatić i Akambraj. Njokas i Narcis su postigli po dva, a Abalo i Sraindo po jedan.

Kod Japanaca se istakao Uegaki sa pet golova, Tokuda je dodao četiri, a Vatanabe, Narita, Mekaru i Agari po dva. Košio i Tamakava su po jednom tresli mrežu Francuza.

Francuzi su prvi u grupi A sa dvije pobjede (4 boda), dok je Japan u dva meča upisao isto toliko poraza i nalazi se na posljednjoj poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije