Rukomet

Rukometaši Angole bez odgovora na Slovence

Rukometaši Angole bez odgovora na Slovence
Rukometaši Angole bez odgovora na Slovence

Rukometaši Slovenije ubjedljivo su savladali Angolu rezultatom 42:25, u prvom kolu Svjetskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

Angola je solidno ušla u meč, nakon nekoliko minuta imali su dva gola prednosti, i vodili sa 4:2, ali onda Slovenci postižu četiri gola i dolaze do prednosti. Neko vrijeme se igralo "gol zagol", ali onda rukometaši Slovenije dodaju gas i uvećavaju prednost. Do kraja poluvremena su uspjeli da postignu devet golova više od Angolaca 22:13, i već tada je bilo sve jasno oko pobjednika ovog meča.

Ni na početku drugog poluvremena Slovenci ne popuštaju i vežu četiri gola na otvaranju. Nakon toga činilo se da su se Angolci malo trgnuli, te da će bar ublažiti poraz i vezali tri gola (26:16), ali ipak ni za to nisu imali snage.

Slovenački rukometaši su dovoljno dobro igrali i u napadu i u odbrani da bi sigurno priveli utakmicu kraju. Uspjeli su čak i da znatno uvećaju prednost, pred kraj meča su imali +18, ali je Angola u zadnjem napadu zabila gol, pa je meč završen rezultatom 42:25.

Najbolji kod Slovenaca bili su Marguč i Mačkovšek sa po osam golova, pratio ih je Janc sa šest. Cingesar i Bezjak su po četiri puta tresli mrežu protivnika, Kavtinčik i Dolenec po tri puta, a Henigman i Kodrin po dva puta. U strijelce su se upisali i Blagotinšek i Gaber.

Kod Angolaca se istakao Lopes sa sedam golova, a najveću podršku je imao u Ebou koji je pet puta tresao mrežu Slovenaca. Tekas je postigao 4 gola, Fereira tri, Maneko i Antonio po dva, te Agiar i Kinanga po jedan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije