BiH

Filip Vujanović stigao u Banjaluku na Konferenciju o Dejtonu

Filip Vujanović stigao u Banjaluku na Konferenciju o Dejtonu
Filip Vujanović stigao u Banjaluku na Konferenciju o Dejtonu

BANJALUKA - Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović stigao je danas poslije podne u Banjaluku gdje će sutra prisustvovati "Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma - Pogledi".

Vujanovića su na banjalučkom aerodromu Mahovljani dočekali glavna urednica "Nezavisnih novina" Sandra Gojković Arbutina i ambasador Crne Gore u BiH Milan Lakić.

Vujanović je izjavio da očekuje kako će Konferencija dati snažan doprinos u pravcu evrointegracija BiH, te da će u fokusu biti ekonomski prosperitet regiona.

Dodaje kako očekuje razgovore o brojnim temama i da je stav Crne Gore po pitanju bh. entiteta jasan.

"Svakako, ne želimo se miješati u unutrašnju politiku BiH", rekao je Vujanović..

U organizaciji "Nezavisnih novina" i grada Banjaluke, u partnerstvu s Ministarstvom spoljnih poslova BiH i Predsjedništvom BiH, u Banjaluci sutra počinje Konferencija o Dejtonu čiji cilj je da na jednom mjestu okupi značajne domaće i međunarodne faktore, koji su   uticali na potpisivanje i na kasnije postojanje Dejtonskog sporazuma.

Konferencija je podijeljena na tri panela.

Na prvom panelu "Pogled iznutra" uvodničari će biti visoki domaći političari, dok će na panelu "Pogled iz regiona" riječ uzeti političari i visoki uglednici iz zemalja regiona. Na trećem panelu "Pogled izvana" govoriće, među ostalim, i predstavnici zemalja potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije