Novosti

Da li je ovo novi VW Golf 8?

Da li je ovo novi VW Golf 8?
Foto: N.N. | Da li je ovo novi VW Golf 8?
N.N.

Iako se u posljednje vrijeme pojavilo nekoliko snimaka kamufliranog Volkswagen Golfa 8, prvi put su procurile fotografije koje ukazuju na potpuno razotkrivenu "osmicu".

Kao i prethodne dvije generacije i osma liči na prethodne i jasno pokazuje da je u pitanju Golf, ali je opet dovoljno drugačije da se na prvi pogled zaključi da je u pitanju posljednja verzija.

Volkswagen kao i uvijek nije mnogo eksperimentisao sa dizajnom kako ne bi uništio dobitnu formulu, a opet ne dijeli panele sa Mk7.

VW Golf je bez konkurencije najpopularniji automobil u Evropi već nekoliko decenija, model koji je prvi put lansiran 1974. stalno postavlja standarde, uvijek je bio hečbek koji se mora imati, a čak i kada nije bio najbolji u klasi u tom trenutku (Mk3), opet je bio model koji su rivali željeli da nadmaše.

Novi Golf je baziran na unaprijeđenoj verziji platforme na kojoj je napravljen Mk7, a koja je nazvana MQB Evo.

Osim što će biti lakši do 45 kilograma, imaće i malo duže međuosovinsko rastojanje od aktuelne verzije, što donosi veći prostor u putničkom prostori i vjerovatno u prtljažnom.

Naravno, očekuje se novi enterijer, mnoštvo bezbjednosnih i tehnoloških sistema i vrlo moguće sistem polu-autonomne vožnje.

VW je u januaru prošle godine najavio da će proizvodnja Golfa 8 početi u junu 2019, a u ponudi se očekuju brojni trocilindarski i četvorocilindarski turbo-benzinci i turbo-dizeli, a u jednom trenutku i hibridna varijanta.

Vremenom se očekuje i GTI varijanta, još jedan vladar u svojoj klasi, koja će verovatno imati za pogon 2,0-litarski četvorocilindarski turbo-benzinac sa oko 300 KS, a to dalje vodi do još moćnijeg Golfa R u aktuelne verzije.

 

(NN/b92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije