Novosti

Rješenja iz "Lanaca" u automobilskim divovima

Rješenja iz "Lanaca" u automobilskim divovima
Foto: N.N. | Rješenja iz "Lanaca" u automobilskim divovima

BANJALUKA - Banjalučka kompanija "Lanaco" postala je partner kompanije "MHP Porsche", čija se softverska rješenja nalaze u dvije trećine automobila u svijetu.

Ugovor o saradnji potpisali su danas u "Lanaco tehnološkom centru" u Banjaluci Dragan Ninić, član Uprave i menadžer sektora za razvoj poslovanja ove kompanije, i Bernd Herman, rukovodilac "MHP Consultinga" Rumunija, a koji je zadužen za partnerske aktivnosti u jugoistočnoj Evropi.

"Potpisivanjem ovog ugovora kompanija 'Lanaco' i njeni zaposleni dolaze u priliku da učestvuju u projektima koji se globalno primjenjuju i kreiranju inovativnih rješenja koja će biti sutra u svim automobilima čiji ćemo biti korisnici", kazao je Ninić.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se otvaraju vrata cijeloj domaćoj privredi da se aktivno uključi u globalne trendove i procese.

"Pričamo o projektima i softverskim rješenjima i uslugama koji će se nalaziti u brendovima kao što su Porsche, Audi, Volkswagen, Seat, Škoda, Bentley i drugi", pojasnio je Ninić.

Herman je poručio kako će "Lanaco" veoma brzo biti integrisan u njihove projekte, te da će u budućnosti razvijati svoje poslove i saradnju.

On kaže kako je jednu od najvećih kompanija u BiH u oblasti informacionih tehnologija posjetio još prošle godine i da je bio zadovoljan onim što je vidio.

"Oduševljen sam profesionalnošću, stručnim znanjem i entuzijazmom zaposlenih u ovoj firmi i zato smo se odlučili da s njima sarađujemo", kazao je Herman.

Kompanija MHP je dio "Porsche grupe", koja svoje poslovanje ostvaruje na globalnom tržištu u segmentu konsaltinga u informacionim tehnologijama i najvišem nivou ekspertize u automobilskoj industriji. Osim poznatih brendova "Porsche grupe", ima više od 300 partnera kojima pruža najviši nivo IT podrške. Na IT tržištu, MHP ostvaruje najviši nivo partnerstva s kompanijama SAP, "Oracle" i IBM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije