Moto sport

Na Kastelu grmjeli motori i rokenrol

Na Kastelu grmjeli motori i rokenrol
Foto: N.N. | Na Kastelu grmjeli motori i rokenrol

​Na banjalučkoj tvrđavi Kastel tokom vikenda održan je treći "Moto-fest", koji je okupio motoriste i ljubitelje rokenrol zvuka iz svih krajeva regiona.

Organizatori "Moto-festa", MK "Stršljen" iz Banjaluke, potrudili su se da ovogodišnje izdanje zadovolji ukuse svih posjetilaca, pa su tako osim odličnih bendova, gosti mogli uživati u akrobatskim plesovima s vatrom, popularnim stunt šou vožnjama, bacačima plamena na zidinama tvrđave, a vrhunac festivala je bio spektakularni vatromet posljednje večeri.

Muzički dio "Moto-festa" odvijao se na dvije pozornice. Na manjoj bini, na ulazu u tvrđavu, nastupali su kaver bendovi, dok je velika pozornica unutar Kastela bila rezervisana za najveća rokenrol imena današnjice.

Prve večeri publici su se predstavili sastavi "Električni orgazam", "Majke" i "Atomsko sklonište".

"Ovaj festival i publika su sjajni, odlični. Publika nas je vraćala na bis i hvala im na tome", rekao je Goran Bare iz benda "Majke" nakon koncerta.

Njegovo mišljenje je dijelio i frontmen i basista sastava "Atomsko sklonište" Bruno Langer.

"Uvijek je gušt svirati u Banjaluci, publika je sjajna i uvijek nas dobro primi. Publika je najbitnija. Preko ljeta nas čeka veliki broj festivala, a u jesen počinjemo ozbiljnije raditi na novom materijalu", rekao je Langer.

Druge večeri na Kastelu se okupio još veći broj motorista, koji su svoje mašine parkirali ispred tvrđave, a prolaznici su mogli da vide nepregledan red najljepših dvotočkaša, kojih je bilo na hiljade.

Publiku su u subotu u večernjim časovima zabavljali sastavi "YU grupa", "Partibrejkersi" i "Let 3".

"Prijatno sam iznenađen što smo nastupili prvi. Drago mi je zbog toga. Što se publike tiče, fenomenala. Mislim da je Banjaluka oduvek bilo stecište rokera i rokenrola i mi smo ovde sjajno prolazili uvek", rekao je Dragi Jelić iz benda "YU grupa".

Muzičar se osvrnuo i na organizaciju "Moto-festa", za koju je rekao da je visoko postavila ljestvicu za sve festivale.

"Ovo je fantastično! Moram priznati da su organizovali neverovatno. Ja nisam doživeo da neki bajkerski skup bude ovako organizovan", naglasio je Jelić.

Organizatori festivala su najavili izdanje "Moto-festa" i naredne godine, te publici obećali najveća muzička imena današnjice, kao i brojne moto-brendove koji će defilovati Kastelom.

Moto-sajam

Osim nastupa poznatih bendova, za posjetioce je organizovan i bogat dnevni program čiji je centralni dio bio Moto-sajam. Na ovom dijelu tvrđave Kastel ljubitelji dvotočkaša mogli su da vide nove modele poznatih svjetskih brendova poput Ducati, BMW, Harley Davidson - (Steel Horse), Moto Guzzi, Aprilia, Piagio, Vespa, CF Moto, Yamaha, Sonic, Torini Moped. Bili su tu i predstavnici proizvođača prateće moto-opreme, tattoo majstori, a posjetioci su bili u prilici da se informišu i o mjerama bezbjednosti u saobraćaju za sve motoriste, ali i ostale vozače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije