Privreda

Blogeri dovode turiste

Blogeri dovode turiste
Foto: N.N. | Blogeri dovode turiste

BANJALUKA - Turističke organizacije i gradovi moraju sarađivati sa blogerima i prezentovati turističke sadržaje na engleskom ili nekom drugom jeziku, rečeno je u petak na drugom danu 1. međunarodne konferencije turizma i investicija "Banjaluka 2018".

Ljiljana Krejić, urednica briselskog turističkog veb-portala Itinari za BiH, istakla je da je jako važna onlajn prezentacija bilo koje destinacije.

"Bez ovakvog vida turističke promocije u današnje vrijeme nemoguće je da iko čuje za neku lokalnu zajednicu", rekla je Krejićeva.

Pojasnila je da blogeri koji imaju veliku podršku i čitanost mogu pozvati ljude da posjete neke destinacije i da ih promovišu kroz svoje blogove, jer je razvoj turizma u današnje vrijeme nezamisliv bez takvih ulaganja.

Online ponude grada su oskudne na engleskom jeziku, a na francuskom ih gotovo ni nema.

"Ovo je prilika i šansa i treba je iskoristiti. Ako u ovom momentu ne postoji dobar sadržaj, treba ga kreirati ako želimo da nas Evropa i svijet dožive", naglasila je Krejićeva.

Pojasnila je da se u prvi plan treba staviti sve ono što je u gradu interesantno, što će privući turiste, a što će u krajnjem slučaju donijeti promociju regiona i dobit.

"Turizam je jedna od branši u svijetu koja donosi najviše novca bilo kojoj regiji i to nikako ne treba da se zanemari", istakla je Krejićeva.

Fabio Kasula, prokurista kompanije "Thomas Cook", kazao je da Banjaluka sigurno ima potencijal da se promoviše, ali da nema mogućnosti da dovede puno turista jer su smještajni kapaciteti mali.

Ovu dvodnevnu konferenciju organizovali su grad i Turistička organizacija Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije