Privreda

Bojan Cvijetić isplaćuje jednokratnu pomoć zaposlenima za početak škole

Bojan Cvijetić isplaćuje jednokratnu pomoć zaposlenima za početak škole
Foto: Velibor Tripić | Bojan Cvijetić daje radnicima po 300 KM za početak škole

LAKTAŠI - Kompanija "Milco" iz Laktaša će svojim radnicima pred početak nove školske godine uplatiti po 300 KM kako bi lakše opremili svoje mališane, najavio je Bojan Cvijetić, vlasnik ove kompanije.

Kako je rekao, svjestan je koliko je u današnje vrijeme veliki izazov opremiti mališane pred novu školsku godinu, te da su i radnici pogođeni velikim poskupljenjima.

"Prije nekoliko dana sam sa djecom išao kupovati stvari za školu i vidio sam koliko je to sve skupo. Zbog toga sam došao na ideju da ovako pomognem našim vrijednim radnicima. Pokušaćemo do kraja godine i da povećamo plate ukoliko se poboljša privredna aktivnost jer je velika kriza i smanjena je tražnja u metalskoj industriji. Ova pomoć je namijenjena za sve radnike, osim Uprave", istakao je Cvijetić, podsjetivši da su prošle godine povećali plate, te isplatili radnicima 13. platu.

Kazao je da će pred početak nove školske godine obradovati i sve mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Cvijetić je u više navrata pomagao štićenicima Doma "Rada Vranješević", a, kako kaže, tu tradiciju će nastaviti i u narednom periodu.

"Djecu i mlade u Domu 'Rada Vranješević' ću posjetiti početkom septembra i uručiti im pomoć pred novu školsku godinu. Ova donacija će obuhvatiti svu djecu i mlade u Domu", kazao je Cvijetić.

Prema njegovim riječima, i pored svih spekulacija i tendencioznih informacija koje su se plasirale u javnosti o radu i poslovanju kompanije "Milco", oni su uspješno poslovali i u posljednjih godinu dana primili sedam zaposlenih.

"Otvoreni smo za primanje novih ljudi. Sa Ekonomskim fakultetom u Banjaluci smo uspostavili saradnju i primamo diplomirane ekonomiste, ali i fizičke radnike. Ono što je jako bitno jeste jako dobra saradnja i sa gradom Laktaši i gradonačelnikom Miroslavom Bojićem. Imamo plan da se do kraja godine preselimo u nove prostorije u industrijskoj zoni Laktaši, gdje smo napravili distributivni centar na 25.000 kvadrata i 5.000 kvadrata za hale. Sve dozvole smo dobili brzo i ta pomoć je jako bitna za sve investitore, koji su dobrodošli ovdje", rekao je Cvijetić.

Saša Karanović, radnik kompanije "Milco", kazao je da će mu ova pomoć veoma dobro doći pred predstojeću školsku godinu kako bi opremio svoju kćerku pred naredne školske izazove.

"Direktor je i ranije pomagao radnicima ne računajući platu, tako da smo i sada veoma zadovoljni što je došao na ovu ideju. Značiće puno ova pomoć, ide zima, treba nabaviti drva, zimnicu i ostalo", kazao je Karanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije